Ofrivillig vilodag (?)

Efter att ha tränat söndag-torsdag i ett svep, så tyckte jag det var lika bra att fortsätta.

Öm här och var i löpmuskulaturen och solen lyste stark – det fick därför bli rullskidor i fredags. Tanken växte under dagen och blev verklighet.

Sov lite för länge och hade därför ”inte tid” att äta på hela dagen. En kopp kaffe och därefter enbart vatten fram till träningspasset vid 16-tiden. Funkar hur bra som helst det. Det viktiga är att inte äta alls. Då börjar blodsockret gå bananas.

Dryga halvtimmen ut mot Roslagsbro – moderat tempo för mig (lugnt tempo för de flesta). Kortare vätskepaus och sen långloppsfart mot Norrtälje igen.

Pulsen var på låga nivåer:

röll

Den låga pulsen kunde enkelt förklaras med att jag valde mina Swix C2-skidor (fd. Pro Ski). Tungt muskulärt. Som mest nådde pulsen 184 (89%). Men hade (som ni ser på pulskurvan) svårt att komma över 85%.

Eftersom jag inte tog någon exakt tid, ges inga exakta svar. Men snittempot över de ca. 8km jag tryckte på, låg runt 2.37/km.

27 september körde vi testlopp med Norrtälje XC. 6.67km. Den gången snittade jag 2.32/km.

Den gången var det annan bana, andra skidor (Elpex 2:or) och naturligtvis annat väder och vind.

Så vad säger det? Det säger ungefär att ena gången gjorde jag si och den andra gången gjorde jag så. Inte mycket mera. Länge kvar till tävlingarna.

Men kroppen har varit bra denna vecka.

Efter passet blev det hockey-VM…

img_1224

Igår arrangerade vi första dagen av ”Roslagshelg”. Min huvuduppgift var egentligen att vara speaker på sedvanligt manér – men eftersom jag knappt kan prata – var reserv tillkallad. Jag kunde därför ansvara för förvarning ute i skogen:

img_1233

Efter tävlingens avslutande, så låg det på mina axlar att flytta ett antal kontroller inför dagens tävling. Cirka 100minuter springa, lunka, gå, skruva, mecka. Sprang med ryggsäck innehållande skruvdragare, kontroller, osv.

Det är tungt springa med extravikt. Fettet på magen bör bort.

Kvällen ägnades mest till läsning.

Idag var det dags igen. Denna gång radiokontroll:

img_1242

Albin Ridefeldt, landslagsman och en av världens bästa orienterare, vann båda dagarna. Det var häftigt att se farten i skogen.

Var beredd på att ta in kontroller – men dessa skulle sitta kvar för träning i veckan. Blev därför vila. Skönt och förmodligen bra för mig. 10h senaste sju dagarna. Fyra orienteringspass, varav ett var 10-mila.

Med tanke på att man befinner sig närmast längst ned i näringskedjan rörande förvärvsarbete, så är det fantastiskt roligt att arrangera tävlingar. Bygga upp något och se resultatet. OK Roslagen har också en fantastisk tradition av detta och är, enligt mig, dessutom bra på det. 

Andra stora händelser under veckan:
1. Kipchoge löpte ”maran” på 2.00.25
Fråga: Hur många miljoner fick han av Nike för att springa med någon sorts ”armvärmare”?
2. Min kompis Espen H. Weltzien blev 6:a på Ultralång-SM i orientering – med medaljkänning.
Fråga: Hur många miljoner får han av Järla IF OK, för att leverera när det gäller – gång på gång.

Här en bild av när jag och Espen var upp på Glittertind. Nordens fd. högsta berg:

img_1230

Får räkna med bakslag till veckan. Och den börjar imorgon. Tyvärr….

 

 

Lämna en kommentar