Upplands Skidförbund

Träningen rullar på ganska bra. Inte som Petter Eliassen, men på en ”vettig” nivå i förhållande till verkligheten – som man stundtals tvingas förhålla sig till.

Efter hårdkörningen häromveckan var jag helt sänkt under flera dagar. Det blev vila (från träning) under tre dagar. En årsstämma med BRF Gärdet hanns med.

När det blev onsdag kände jag mig tvungen att träna, även om jag var helt under isen på jobbet. Två koppar kaffe och lite varm choklad fick dock fart också på mig.

Ungefär en timme löpning i tröskelfart (troligen). Batteritorsk på pulsbandet. Skönt. Mycket skönt.

Fredag fick jag göra en smärre rockad och började dagen med att träna. Två timmar löpning med min klubbkompis Fredrik Holtling innan frukost. Stabil insats.

Sen måleri, snabb dusch och avresa mot Hallstavik och en kväll tillsammans med längd-kommittén på USF. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord och var inte klara för än halv ett på natten:

img_1258

Jag sov kvar och sen var det full fart från 07.00 till strax efter 15.00. Klubbar från landskapets alla hörn deltog och kom med åsikter och synpunkter i det mesta – allt från ledarutbildningar till nästa säsongs tävlingsprogram. Skidtävlingar ramlar inte ner från himlen.

Jag kommer att återkomma till ämnet.

Några för få timmar sömn och jag mådde som ett vrak under hela dagen. Tvingade ändå mig ut på rullskidor mot kvällen – det blev 1h 45min, fördelat på före och efter middag hos Joel o Sabine (1.30+15min sjungandes).

I söndags mötte jag upp en nyfiken motionär i Väsjö-backen, Sollentuna, för att visa hur det går till med stavgång och älglöpning. Målsättningen var också att testa hans maxpuls, vilket vi till viss del misslyckades med pga. hård lutning. Det blev åtminstone rekordhög puls, vilket är vackert så. Själv var inte intresset för att ta ut mig maximalt, även om jag fick andas stundtals – ett genomsnitt torde göra gubbtempo gällande:

img_1263

Under veckan hade jag fått en ryck, efter att sett lite reklam på Facebook, att jag var sugen på lite kultur. Så direkt efter passet for jag mot Uppsala, där jag senare efter en god lunch med min vän Joel Lännevall, bevittnade när ”Norrlandskören” hade premiär av sin vårkonsert, på Norrlands Nation.

Den hette ”Jorden Runt på 80min”, och det sjöngs på flera olika språk. Till min förvåning och förtjusning så vävdes allt ihop till en frågesport, med de olika länderna och världsdelarna i fokus. Jag vann inte.

img_1269

Måndag och tisdag har spenderats på Norrtälje Sjukhus med allt från spackelspade till roller. Flera olika projekt. Ett är på akut-mottagningen, som måste genomföras imorgon. Där finns inte tid till mycket strul och stänga av verksamheten för länge. Slag i slag. Olika hantverksgrupper. Går det under kategorin vinster i välfärden? Borde så göra. Och åsikterna ska väl inte låta sig vänta..?

Idag var jag åter i träning, efter att ha vilat igår. Mötte upp ”Greven” och värmde upp i tre och en halv minut – sen körde vi 1x58min tröskellöpning.

Som sagt tidigare: belastningen kommer vara lägre ett tag – men längre aktiv tid:

img_1281

Snittpuls (inkl. lugnare uppvärmning) 81%. Lagom.

Tror jag.

I maj har jag skrapat ihop 14h 15min. Sedan första oktober: 248h 15min (41h 35min snustempo). Från val till smal-året slutar 30 september, som ni vet.

Projektets första år landade på:
269h 25min (44h 30min snustempo)

Fyra och en halv månad återstår att försöka göra det bättre. Tror ni jag klarar det?

Som det känns just nu, så är jag rejält på gång. Kroppen svarar bra och speciellt på rullskidor har jag tyckt att jag är starkare än hittills under projektet. Det som saknas för att få fart på löpningen, är bantningen. Finns fortfarande flera kilo att kapa – men just nu ligger fokus på att hålla överskott och göra regelbunden träning till någon sorts vardag.

Sedan farfar, målarmästare Vilhelm Holmström, gick bort på fredag 13:e januari, så har vi nu haft ytterligare två dödsfall i familjen på kort tid.

I takt med att man själv åldras, så åldras också andra. Naturligtvis.

Men döden är något vi inte kommer från – så är det.

Imorgon ska jag till Danderyds Sjukhus, för att träffa en lungspecialist. Hoppas kunna få rätsida på problem med rösten (framförallt) och luftrören (sekundärt).

Vi ska storma tills vi dör..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s