Roslagsbro IF

Skidklubben som jag representerar heter Roslagsbro IF och härstammar från Norrtälje. Roslagsbro är en socken belägen strax nordost om Norrtälje stad.

robrolog.png

Föreningen har generellt haft ett huvudfokus på fotboll, med en riktigt fin anläggning för detta, bestående av ett flertal planer (varav en med konstgräs) och dessutom inomhushall och sängplatser för uthyrning. I Drottningdal finns ett kortare elljusspår (2,5km), men oftast bedrivs klubbens verksamhet på skidspåren i Norrtälje.

Skidsektionen, där jag är ordförande sedan många år, växer dock stadigt. I dagsläget är vi bland de största föreningarna i Uppland. På stafett-DM 2016 var vi den förening med flest antal startande lag.

5754475 (1).png
I januari 2016 kom våra nya tävlingsdräkter, från Trimtex, på posten

Förutom DM-stafetten så är Vasaloppet ett stort mål för våra åkare. Tillsammans åker vi på både träningsläger och tävlingar gemensamt. Vi försöker också träna ihop så ofta som möjligt på hemmaplan, såväl sommar som vinter.

Detta gör vi framförallt i forumet Norrtälje XC – där alla är välkomna, oavsett klubbtillhörighet. Gruppens Facebook-sida hittar du här. Den öppnar upp möjligheten för att hitta nya träningskompisar, byta erfarenheter, få svar på dina frågor eller bara inspireras!

Varje år arrangerar vi skidtävlingen Roslagsloppet, som är seedningsgrundande för Vasaloppet. 2016 var det ca 250 anmälda skidåkare.

Vill du börja åka skidor, saknar du skidklubb eller bara vill bli en del av vårt härliga gäng? Hör av dig!

david.holmstrom87@hotmail.com
tel. 0708-535589