Första långpasset!

Ännu en vecka överstökad. Det har inte varit vilken vecka som helst, det känns i kroppen. Ledbruten.

Var så ovan att jobba på stege, så jag blev mör i hela kroppen efter insatsen i Södertälje, hemma hos Pål Skogtjärn. Träningsvärk i ljumskarna av allt klättrande och överkroppen kändes överlag som efter ett Vasalopp, när jag packade ihop grejerna och åkte därifrån i fredags eftermiddag.

Bitvis var det så högt i nock att vi fick binda ihop två stegar för att jag skulle nå:

Jäkligt roliga dagar var det i alla fall hemma hos Pål. Även om man varit bekanta genom orientering och träffats på tävlingar  i över tio år, så umgås man på ett annat sätt när man står vid fasaden hela dagen. Hoppas han tyckte samma, eftersom han offrade sista semesterveckan med pensel och Alcro Bestå.

I onsdagskväll hade jag en privatlektion på rullskidor med fyra gubbar i Täby, varav två av dem är bekanta sedan tidigare:

Det var bra för min del, då jag kunde räkna hem iaf 20 minuter rullskidåkning i snustempo, den dagen. Långa arbetsdagar, när man åker hemifrån vid 06.30 och är åter först vid 19.30. Svårt att hinna eller orka träna så mycket mer.

Så här blev det i Södertälje. Kuporna var en utmaning stundtals:

Glädjande så vaknade jag av mig själv, innan klockan (06.20) alla dagar denna vecka. Kanske är det ändå ett tecken på att kroppen börjar tillfriskna, efter att ha haft en period då det närmast varit omöjligt att kravla sig ur sängen.

I fredags kväll blev jag plötsligt bjuden på tacos och övernattning ute i Nacka, hemma hos Lill-Micke. Jag skulle ju ändå dit på morgonen för träning. Perfekt avslutning på veckan. Vi somnade tidigt efter några glas rött.

Lördag morgon tog vi oss samman och stack ut på rullskidorna:

Förr tränade jag Micke när han var med i CCC1000, numera är vi mera vänner och jag har också lyckats värva över honom till Roslagsbro Butchers, vilket vi alla är glada över. Han verkar vara i sitt livs form, Micke. Jag däremot gjorde mitt första långpass på rullskidor i år.

Det blev 36km på dryga 2.10. Snittpuls 64% – men musklerna skrek rakt ut. Analyserar jag pulskurvan så märker jag dock att jag är oändligt mycket starkare än ifjol. Alla löpintervaller har gjort underverk för min kondition och det var nästan svårt att få upp den samma, då musklerna sa ifrån! Bådar gott….

Självklart så körde vi passet innan frukost. Efter ett bad i poolen och en portion med ägg och bacon så var jag sedan redo för:

Skrapning och grundning av fönsterbågar i Täby – hos en annan av mina före detta adepter i CCC1000. Magnus Svensson. Mange One Speed. Maskinen. Cyklade cykelvasan på 3.06. Starkt gjort av en gubbe som med marginal passerat 50 bast.

Mot kvällen blev det pingis på ”Trädgården” som hade dagsfylle-event. Precis lagom för en annan. Rumlade in några timmar sent och gick många timmar tidigt.

Jag älskar pingis. Förmodligen är det den idrotten jag borde satsas på, då min allra största idrottstalang ligger just där. Promille och ovana gör det dock svårare att prestera på topp. En runda med ”rundpingis” kammade jag dock hem, efter en seger med 3-0 i finalen.

Allt avslutades med att titta på Midnattsloppet tillsammans med några kompisar:

 

Idag, söndag, var det återigen dags för målning:

Har träningsvärk i hela kroppen efter gårdagens rullskidpass och veckans arbete. Annars hade det nog blivit löpintervaller idag. Det får vi försöka med snarast möjligt.

Istället var jag och tittade på ett nytt måleriprojekt i Täby, när jag ändå var i krokarna.

Träningsmässigt:

Juli månad går inte till historien som den månad jag tränade som värst. Fotbolls-EM, sjukdom och ”andra” äventyr ställde till det. 7h 45min. Eller strax under två timmar/vecka. Är det en bra nivå om man satsar på topp 500 i Vasaloppet? 

Har ändå hållit kroppen vid liv, med hjälp av löpintervaller. Vet inte om jag blivit bättre – men jag har definitivt inte blivit sämre. Och det är huvudsaken.

Oktober:
20h 15min (7h snustempo)
7 st. intervallpass
1 st. tävling (orientering)

November:
20h 45min
6 st. intervallpass
0 st. tävlingar

December:
37h 30min (3h 30min snustempo)
2 st. intervallpass
0 st. tävlingar

Januari:
31h 30min (14h 15min snustempo)
1 st. intervallpass
3 st. tävlingar

Februari:
34h 45min (7h 45min snustempo)
0 st. intervallpass
3 st. tävlingar

Mars:
10h
1st. intervallpass
1st. skidtävling (Vasaloppet)
13st. sjukdagar

April:
15h 10min
5st intervallpass
1st löptävling

Maj:
29h 30min (3h snustempo)
1st. löptäving (22km)
1st. testlopp (5km)
2st. intervallpass (löpning)

Juni:
8h (1h snustempo)
1st. testlopp (5km)
1st. orienteringstävling
1st. brutet marathonlopp (halvmarathon)
4st. intervallpass
7 st. sjukdagar

Juli:
7h 45min
4st. intervallpass
15st. sjukdagar

I runda slängar 215 träningstimmar på tio månader. 

Augusti har börjat riktigt dåligt träningsmässigt, men förhoppningsvis kan jag komma upp i 250h, när räkenskaperna ska summeras.

Det finns att ta av, med andra ord…

 

2 reaktioner på ”Första långpasset!

  1. Håkan

    Har du ingen ordentlig rullställning? Verkar ju för en hemmamålare som mig oändligt jobbigt att hålla på och måla för sitt levebröd från en stege!

    Gilla

    1. Jodå, men det är inte alltid terrängen eller byggnaderna tillåter detta! Är man van att gå på stege är det många ggr snabbare och behändigare än att bygga, riva och flytta en ställning.

      Gilla

Lämna en kommentar