Stökat klart för denna gång

Som vanligt har livet varit ganska fullspäckat och jag har försökt hinna med ”det mesta”. Även om det såklart alltid finns saker som missas, längs med vägen.

Fredagen började på en soffa i Norrköping. Undrar hur många nätter jag skramlar ihop på ett år, då jag inte sover hemma i min säng på Grind Boulevard, i Norrtälje?

Hur som helst fick jag liv i ”Tynne” (eller kanske var det han som fick liv i mig?), så vi stack ut innan frukost (vaknade runt 10) och bockade av ännu ett ”clown-mästerskap” i löpintervaller.

Trodde jag skulle ha sega ben, eftersom det bara var två dagar sen sist. Men det kändes rätt okej ändå!

img_8402

Det blev 2x10min med två minuters joggvila. Tynne i tät och jag frustandes bakom. Första kilometern gick på 3.51 och det var riktigt bra det, om man är ett frånvaltillsmal-projekt.

Jag vägde mig efter bröllopet förra helgen – 85.6kg. Åtminsone 5kg upp sedan maran. Några dagar innan, när jag bantat som värst var jag nere på 79.2 – men sen började jag äta upp mig. Sen kom några rejäla svängar med förkylningar, fotbolls-EM och bira. Det känns när man springer. Men träna med blyväst är väl bra?

Snittpulsen var 86- resp 91%. Precis lagom. Mycket gräs och en del backar. Behövde inte ens ta i för att hålla pulsen uppe på den andra intervallen – utan kunde bara fokusera på att springa så sakta som möjligt, vilket är kanon för att slippa träningsvärk.

Toppade på 95% och kunde med gott samvete rulla vidare mot Varberg och sjörövande.

Stannade först i Borås för kaffe och macka hos Erik Wickström. Fick prova hans ”älskling” nere i källaren. Jag drog 2x100m.

Första gången hade han glömt vrida till ”10:an”, så då körde jag på 19.1sek med”växel” sex. Fick också några snabba tips av Erik inför race nr. två – eftersom jag aldrig kört SkiErg ordentligt, tyckte han jag hade en bedrövlig SkiErg-teknik.

Och vem fan bryr sig egentligen? Det är på skidor det gäller. För egen del känns det helt oväsentligt att jämföra tider på dessa typer av maskiner, då vanlig ”skidteknik” inte ens är det mest effektiva sättet.

Hur som helst drog jag andra vändan på 18.3. Samma tid som Erik. Nu tar det nog lång tid innan jag visar mig i en stakmaskin igen. Jag har ju knappt tid och ork att åka rullskidor ens.

När klockan började närma sig 15.00 och jag inte hade ätit mer än två hårdbrödmackor med smör på hela dagen, fick det bli två korv med bröd på en bensinmack, innan jag mötte upp ”grabbarna” i lägenheten vi hyrt via AirBnB. De hade redan öppnat en vinflaska och jag var inte sen att hänga på:

img_8424

Fick i oss nog med energi under kvällen och natten, för att röva på ordentligt vill jag lova. Några för få timmar sömn och så vidare mot nästa äventyr:

img_8430

Planen var Tylösand och tältning. Men dåligt väder gjorde att vi rattade mot Göteborg istället, där vi tog in på hotell.

Kom dit lagom för att se herrarnas linjelopp från OS på ett O’Learys. Riktigt trevligt!

Därefter vinglades det vidare mot takterassen på Scandic Rubinen (avenyn) och sedan nattklubb. Jag smet hem långt innan de andra, eftersom jag skulle köra själv hem mot Stockholm, medans de andra åkte tillsammans hem till Oslo.

img_8442
Espen, Thomas, Magnus och lilla jag. 
img_8446
Det norska rövarbandet.

Riktigt lyckat jubileum. Tio år. En ynnest. Kanske kan man nu stänga detta kapitel, mogna och ta rejäla kliv in i vuxenvärlden? Eller inte..?

På väg hem kände jag mig ganska pigg, men lite återfall på halsen. Annars hade det blivit något lättare joggingpass. Så fort jag inte sovit ordentligt eller tränat, så kommer det tillbaka. Över fyra veckor nu. Fick en helt överjävlig träningsvärk av ”träningen” på stakmaskinen också. Så tränad är jag för tillfället i skidmusklerna alltså. 

Veckan:
Måndag: Turistcyklande på Utö. (snustempo)
Tisdag: Jogging + turistcyklande (snustempo)
Onsdag: Turistcyklande (snustempo) + löpintervaller 3x7min
Torsdag: Vila + resa till Norrköping
Fredag: Löpintervall + SkiErg + resa till Varberg
Lördag: Utgår
Söndag: Utgår + hemresa från GBG

Cirka 4h totalt, inkl. snustempot. Det är inte mycket, men det är litet. Mycket bra kvalitet dock. Jag är nöjd.

PS. Jag räknar inte in bad som träning! 😉

Igår var det lite pyssel för att komma till rätta med livet. Började med att sova till kl 10, för att försöka bli pigg och frisk. Gick sådär. Sen till Norrtälje för att försöka laga bilen. Några vandaler hade passat på att slå sönder den medans jag var på Utö och semestrade:

img_8404

Lyckats bryta sönder ”takräcket” hade de gjort också, så jag kunde inte köra stegarna på taket, som vanligt. Fick inte tag på något nytt, utan att vänta flera dagar på leverans och tid för arbetet. Orimligt. Så istället skulle jag försöka köra grejerna på släpkärran.

Då skulle jag först bli tvungen att besiktiga släpkärran igen, som hade fått några nedslag. Åtgärdat för länge sedan, men inte ”efterbesiktigad” i tid. Där var de inte alls tillmötesgående, så det blev inget av med det heller.

Vid kl 17.00 hade jag inte ätit något på hela dagen och hade egentligen inte kommit till rätta med något alls. Bestämde mig för att sova en natt hemma och åka vidare idag istället. Livet kändes sedan lite bättre när jag fått mat i magen.

Idag fick det därför bli lite ”förbjudna scener” när lasset rullade från Norrtälje till Södertälje, för nästa projekt. Började först med att ”sova tills jag vaknar”. Hon blev visst 10.57 innan jag vaknade. Då sov jag ändå middag igår kväll och la mig i sängen vid 21.15 igår (somnade dock 23.45). Något måste ju vara fel på mig.

Idag blev det tvättning av ”överstötar” och takkupor:

Han hade börjat lite själv, Pål Skogtjärn, nerifrån backen. Det som är lite högre upp kräver dock en något mer orädd person med ”inget att förlora”-mentalitet. Det är där jag kommer in i bilden.

Blev jobb till efter 18 och det är en ren fröjd att få känna sig mör i kroppen igen, efter ett dagsverke med tvättborste och förlängningsskaft. Man blir bortskämd av semester. Usch och fy.

Träning var inte ens att tänka på idag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s