Chockat kroppen

Något mör i måndags får jag lov att erkänna. Nya muskler som ska trimmas igång efter en vår och sommar med fokus på att maximera konditionen. Alltså löpintervall.

I tisdags började dagen med en kopp kaffe hemma hos Magnus, medans vi läste Q2-rapporten från Precise Biometrics direkt när den släpptes vid 08.00.

Under förväntan och det blev ett blodbad med -25% den dagen. Biometri är spännande, men man får inte vara rädd för snabba kast. Inför rapporten hade aktien stigit med 60% på kort tid. Och nästan 175% sedan början av april. Däremot var kursen endast 60% av toppnoteringen i höstas. Som sagt – snabba kast.

Trots allt är det mest en hobby, stålarna trillar in mest i form av målning. Blev klar i Täby mitt på dagen:

img_8512

Hem, lämna av släp och stegar. Vidare mot ett nytt bygge utanför Norrtälje. 160kvm nyproduktion. Först och främst invändigt, med risk för att jag åker på viss utomhusmålning också.

På kvällen var det sedan dags för något riktigt spännande. Säsongsstart för ”mitt” lilla träningsgäng: Norrtälje XC. Slaktarna från Roslagen.

Det kom högst spontant då Petter och Borsten var sugna på att träna efter en sommar av borstande – tanken var annars att dra igång i slutet på månaden. Vi blev dock sju starka med kort varsel:

img_8514
Borsten, min farsa, Magnus Boman, Michael Jansson, Petter Englund och Kent Persson. Alla siktar på topp 1000 i vinter på Vasaloppet?

Tanken var en mjukstart, men istället blev det 3x ca. 5min backintervall. Jag drack en kopp kaffe och en kopp mjölkchoklad i kaffemaskinen på Norrbil, där vi samlades, precis innan vi stack iväg – så jag var pigg. Känner mig starkare än ifjol. Tror jag. För dagen var jag åtminstone snabbast i gänget – det är vackert så i mitten av augusti. En stor fisk i en liten pöl.

Efter det körde vi lite impulser med stakning i maxfart. Lägger man till åkningen dit och hem, så fick jag nog ihop runt 90 minuter. Vet inte, eftersom jag inte hade klocka med mig.

Elpex 2:or och ”korta” stavar, i vanlig oordning. Även om det var en riktigt rejäl chock för kroppen att åka fort på rullskidor, så var känslan redan mycket bättre än i lördags, trots att det blott var första långpasset i år. Det märks att det muskulära tränas upp extremt fort medans konditions tar lång, lång tid att bygga upp. Det gäller att prioritera rätt, när tiden är knapp. Jag tror jag är på rätt spår mot vintern…

img_8516
Så här söt var jag, när jag skulle in på Coop Nära och handla delikatessköttbullar efter passet

Onsdagen bjöd på regn och därför blev det arbete inomhus. Började i Blidösund och avslutade dagen på ”nybygget”, där vissa utrymmen hastar mer än andra, för att lämna fri lejd åt andra hantverksgrupper så att bygget kan avlöpa smidigast möjligt.

Också idag var himlen mörk och regnet stod som spön i backen. Både igår och idag har jag haft min kollega, vän, granne och gamla klasskompis från högstadiet och målarskolan -Mattias med mig. De hade dåligt med invändiga projekt just nu. Det är alltid ett pussel. Perfekt att kunna hjälpas åt, när det behövs.

Vi började dagen på nybygget, där vi senare lämnade Mattias anställde Johnny åt sitt öde, medans vi fortsatte dagen i Björnösund. Gammal furu som nu blir vitlaserat på vägg och snickerierna blir täckmålade:

img_8522img_8523

På eftermiddagen var det dags att kolla på ännu ett kommande projekt beläget i Vasastan i Stockholm. Där kan vi verkligen prata helrenovering. Nästan i klass med från val till smal-projektet.

Han som äger lägenheten har dubbla OS-guld på meritlistan. Ska bli ett roligt projekt, så småningom. Men mer om det får ni inte veta… Inte just nu i alla fall.

Har helt saknat sug och släppt tankarna på träning sedan i tisdags. Laddar upp energi och motivation till helgen, då tänker jag försöka göra en insats av något slag igen.

En hungrig varg jagar bäst. Kom ihåg det! 😉

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s