Över förväntan

April har så här långt bjudit upp till dans.

Fredagen gick i fondens tecken:

Som att det inte vore nog, så tog jag mig ut på rullskidorna och gnetade en timme. 30minuter lite lugnare, och 30 minuter i gubbtempo.

”Hamnade” sedan på ”släktträff” hos min moster. Efter tio dagar helt spiknykter (det absolut längsta jag kan minnas), så var det faktiskt riktigt gott med smörgåstårta, vin och folköl. Förblev vaken lite för länge. Ett litet sting av trötthet låg över mig, när jag vaknade av alarmet, lagom till starten av Ski Classics.

Starka är de. Tränar gör de.

Så även jag. Fick med mig Robert och löpte två timmar med stavar, direkt efter loppet:

Pulsen ville aldrig lugna sig. Antingen var jag sliten, eller så gick det fort. Snittet landade på 73% – vilket är en nivå jag inte sett till sedan denna blogg blev verklighet.

Vaderna ömmade rejält efteråt. En kombination med torsdagens asfaltsintervaller.

Idag radade vi upp utanför Coop Nära i Grind klockan 09.00, vilket såklart innebar att jag sov till 08.40 och inte åt någon frukost. Rullskidor:

Körde på mina tragiskt tungrullade Swix C2 (sk. 2:or). Var pigg till en början, men fick sen slita ont för att gå med grabbarna.

140 i medelpuls är nog (?) den högsta snittpuls jag haft på något distanspass på skidor eller rullskidor, sedan jag började berätta för er om träningen.

Men jag känner mig i bra form. Riktigt bra form. Kanske börjar jag äntligen bli frisk. Kroppen har ju varit ett vrak, ända sedan Lindmansloppet, i början av februari månad.

Nu svarar det. Ordentligt. Det är kul. Men samtidigt tråkigt. Det var denna form jag hade planerat till Vasaloppet. Alliansloppet i augusti, då ska jag försöka ta i lite. Men mycket vatten ska hinna rinna under broarna tills dess. Och det är aldrig bra. Tid. Med tid hinner man stöka till både det ena och det andra.

På eftermiddagen blev det sedan en rullskidlektion i Danderyd och därefter for jag mot Södermalm, samtidigt som jag följde upplösningen av Paris-Roubaix via telefonen. Tänk den dagen masstarter i skidor kan bli lika spännande som cykel. Kommer det hända?

På Södermalm skulle det rekognosceras inför ett kommande måleriprojekt, innan jag for hemåt. 

Därmed slutade veckan så här:
Måndag: Måleri + 1h rullskidor (provåkning av banan på Rullskidgalejet)
Tisdag: Måleri + spirometri-undersökning + stavgångsintervaller
Onsdag: Måleri + vila
Torsdag: Måleri + löpintervaller (asfalt)
Fredag: Måleri + rullskidor (A1/A2)
Lördag: Löpning 2h
Söndag: Rullskidor 2h + rullskidor snustempo 1h

Totalt: 8h 30min (1h snustempo)

April har därmed bjudit på totalt 10h 30min.

2016:
15h 10min
5st intervallpass
1st löptävling

Det känns som att projektet är på rätt väg. Även om det aldrig verkar bära frukt.

Sämst när det gäller….

Lämna en kommentar