Rullar på

Och rullar fram, gör jag nästan. Det går fort lägga på sig några kilogram med fett.

Det är ju dock också sen gammalt. Först slår man av på träningen två veckor innan Vasaloppet, men fortsätter äta. Och när sedan mars månad blir närmast utan träning – så blir man riktigt tjock och glad!

I Norrtälje börjar dock gänget trampa igång.

I måndags teståkte vi delar av banan till Rullskidgalejet (10:e juni). Säsongspremiär på rullskidor för mig. Kan inte minnas när jag började åka rullskidor så här tidigt senast. Har nog aldrig hänt. Men jag tror det kan vara bra, för att bränna lite fett under våren. Fint var det i alla fall. Kommer bli en riktigt, riktigt bra bana till tävlingen. En dryg timme, med inslag av ryck och fartökningar:

I tisdags var vi sedan tillbaka med fingrarna i syltburken. Stavgångsintervaller. Sist var vi tre – denna gång sju stycken:

img_0967-1
Ölgubbar
img_0969-1
Farsan gör sig redo för första året i H60.

Luftrören ömmar fortfarande, om än inte lika mycket. Om det är kortisonet eller tiden som fixat den biffen, kan jag inte svara på. Var på sjukhuset på dagen och gjorde en spirometri-undersökning. Den visade att jag låg under vad som anses som ”normalvärde” för en man i min ålder.

Fick tid till läkare om ett par veckor, så får vi se hur vi går vidare med detta.

Gårdagen:
1. Måleri på Ljusterö
2. Möte på Snö & Tö med flera olika punkter. Träningar, rullskid-event och framförallt Snö & Tö Rullskidtour – där Rullskidgalejet blir första deltävlingen. Mer information om detta kommer inom kort. De andra tävlingarna som kommer ingå är: Skoklosterrullen (3 sep) och Gålörullen (8 okt).
3. Besök hos naprapat Martin Holth, på Access Rehab. Har ju fortfarande mycket jobbigt att prata och på senare tid har jag dessutom haft så ont i nacken, att jag haft svårt att sova. Vi har en del teorier. Andas med magen, är en av dem.

Idag blev det löpintervaller direkt efter kneget. Kontrollerade ”tröskelintervaller” på asfalt var tanken. Men som vanligt i löpning, så går det oftast lite för fort, för mig. 3x2km med två minuters joggvila:

img_0975-1

85% i snittpuls, inkl. vilan. Blir nog ingen lek att heta David, imorgon.

img_0982

För tillfället är jag mullig och go’, så det svarar inte jättebra i löpsteget. Är väl oklart om jag ens springer fortare än ifjol vid samma tid. Men det kommer väl?

23 april, ska jag springa Roslagsbroloppet. Då får vi en liten värdemätare, jämfört med förra året.

Känner mig åtminstone otroligt mycket mer tålig för träning. Har sprungit/gått stavgång sex gånger på nio dagar. Det hade varit en omöjlighet för ett år sedan.

I övrigt, så är det väl ingen som missat att Adam Steen vill köpa sig en Porsche?

Själv funderar jag på om jag ska orka nöta på min i år. Ifjol hade jag varken tid eller ork att ens ställa på den..

11717497_10155837127785704_7896451882385420629_o.jpg
Porsche 964 & tre små kusiner.

Kanske vore roligt ändå? Den rullar bra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s