Vilodag

Sovmorgon
Måleriarbete
Arlanda
Och så är det ju fredag:

img_9105

Jag letade med ljus och lykta – ingen dopingsymbol varken på förpackningen eller packsedeln. Sedlar krävdes, man blev packad och det var knappast doping. Kanon.


Detta var vad jag fick till i form av träning idag.

Mot kvällen var det två timmar frågestund med Björn Lind och Ola Ravald på Arlanda. Intressant för en skidnörd. Jag har ju tidigare haft förmånen att jobba en del med Ola genom CCC1000, men då har det mest varit fråga om skidteknik. Idag var temat ”landslaget nu och då..” och det blev mer fokus på träning.

img_9103

Ola är en fantastisk pedagog och har glöden som krävs för att vara en bra tränare och en bra föreläsare. Ett unikum. Svensk längdskidåkning ska vara glada att han bytt bort det norska skidskyttelandslaget till förmån för vårt eget längdlandslag.

Förutom att höra gamla rövarhistorier om Björn Lind, fick vi även en inblick i hur man tänker och agerar i dagens landslagsverksamhet. Man har i år gått över till en filosofi som ligger mycket mer i linje med från val till smal-projektet.

Man sneglar över gränsen – hur gör de i Norge?

Jag kände mig mer hemma än främmande och det känns skönt. Fast jag är ganska fast i mina åsikter relaterade till träning och säker på vad som är bäst (åtminstone för mig), var det en skön bekräftelse på att det jag tänkt och gjort, nu är den vägen som även landslaget tänkt att vandra..

Nog om det. Imorgon är det dags för träning igen. Ni kommer väl ihåg att vi samlas 12.00 imorgon vid Hägernäshuset? Schema:
1. Rullskidor (2h A1)
2. Stakmaskinsturnering
3. Bastu och öl
4. Middag och galej
Välj själv vad du vill delta på!

Vi ses imorgon!

5 reaktioner på ”Vilodag

Lämna en kommentar