Säsongsavslutning

Det var jag som drog igång detta projekt. Så var det absolut. Men vad är en grogg utan sprit?

Eldsjälarna vid Täby Konstsnöpår (som tyvärr inte kunde arrangera sin etapp), Bålsta SK och Häverödals SK ska ha ett enormt stort tack, för det de gör för alla oss skidåkare i Stockholm och Uppland.

Själv har det varit något stressigt sammanställa resultat, ta emot frågor mm via sms och mail. Också varit krasslig sedan Vasaloppet. Men idag gjorde jag iaf en insats i Bålsta, på etapp 2:

img_0807

Imorgon väntar sista etappen: jaktstart, i Häverödal. Därefter blir det after ski. Jag arrangerar och deltar enbart på det senare.

Resultat finns här.

Förhoppningen, om ingen förstått det, är att vi från och med nu ska kunna ha en årligt återkommande säsongsavslutning i trakterna.

Dels för att det är helt vrickat att åka till Åre för att tävla, men också som en hyllning till alla hjältar som gör det möjligt att bedriva idrotten hemmavid.

Under kvällen, när jag åkte, var det en person som gick runt med skottkärra och skyffel, för att fylla på med snö där det behövdes. En fredag-kväll.

Vad gör du själv en fredag-kväll?

Detta MMS fick jag sent igår kväll. ”Vi har skottat och är redo ta emot imorgon bitti”:

img_0793

Ni som följt bloggen, förstår nog ungefär vad jag tycker om detta. Hjärta.

Min allra våtaste dröm är att vi i framtiden (snörika vintrar) ska kunna arrangera ett 4-5 mil långt lopp med individuell start, som säsongsavslutning i Stockholm.

Vårt eget Holmenkollen. Fast för alla. Och seedningsgrundande.

Har varit i kontakt med Vasaloppet i frågan.

Den som lever, får se.

Ska återkomma med utförligare bloggande, men nu mycket att stå i….

Vi är 2 steg från paradise:

En reaktion på ”Säsongsavslutning

  1. Håkan

    Fantastiskt! Jag är imponerad av ert engagemang!
    Jag hoppas att ideellt arbete får ett uppsving. Att människor generellt finner en stolthet och en mening i att arbeta ideellt snarare än att se det som en belastning.
    Kanske kan minskade bidrag och ett hårdare sponsringsklimat bidra till att folk kavlar upp armarna mer. Ideella arrangemang som det här tror jag är oerhört viktiga. Det får förhoppningsvis fler att känna att det finns roliga alternativ till storskaliga kommersiella projekt!

    Gilla

Lämna en kommentar