Fakirmorgon i Haninge

Rudan. Den legendariska skidstadion där jag i januari 2016 begick comeback (Stockholms stafett-DM (utom tävlan)). Hemmaborg till IKJ Haninge.

Precis som då, var det nu, konstsnön som lockade. Och Lill-Micke. Han skulle dit och snurra på det 500m långa konstsnöspåret. Kaxig efter några birr igår, var det självklart.

När klockan ringde strax efter klockan 07. imorse och det var becksvart ute – då var inställningen en annan. Jag klarade dock inte att somna om, så kunde lika gärna åka dit. Jag var där runt 08.30 – då hade stressmongot Lill-Micke redan kört en timme. Surrealistisk söndag.

Jag åkte först ett varv med dunjacka för att få upp värmen. Slängde av mig den och tänkte sedan börja träna. Klarade ett halvt varv, sen tog jag med mig Lill-Micke på obanade marker.

Det är ett fantastiskt arbete som läggs ner på konstsnöanläggningar – men för mig är det inte ens ett alternativ att snurra på denna typ av spår. Det finns framförallt två anledningar till det:
1. En del av skidåkningen är tystnaden och naturen
2. Jag mår dåligt av alla stressade A2-människor som åker varv, på varv, på varv.

Var finns glädjen?

Vi tog oss ut på golfbanan i anslutning. Där fanns inte en käft:

img_9764img_9754img_9753img_9757img_9763

Jag tenderar ju kanske vara lite uppkäftig, i mångas ögon – men om man inte åker skidor på en närliggande golfbana (eller liknande) med dåliga skidor, vid sådana här tillfällen…  Då tycker jag inte man ska hålla på med längdskidåkning i Stockholms län.

Försökte förklara för Lill-Micke under passet: -När jag växte upp som skidåkare under snöfattiga vintrar på slutet av 90-talet, då var det himmelriket om det var så här mycket snö.

Folk är så fruktansvärt jävla bortskämda. Om det inte farit fram en pistmaskin och det är betonghård konstsnö – ja, då går det helt enkelt inte att åka skidor..? Nej det är klart, med små pyttetrugor och blanka skidor blir det kanske svårt att genomföra ett fyrtioelvatimmarspass med bara stakning. Det är ju faktiskt sant det.

Jag tyckte det var helt lagom ligga först och spåra i lössnös. Tejpen frös under stundtals, men så blir det när det töar underifrån. Det vet man sen gammalt, att det inte finns idé prata kilometertider innan årsskiftet. Där efter kanske man med tur får åka på ett preparerat spår.

Det är bara 11/12. Just nu får man vara glad om man finner fram skidor och stavar bland pantburkarna, när Kung Bore bjuder på överraskningar. Eller hur..?

Data (hade ingen klocka):
Tid: 1.40 (typ)
Hastighet: Lagom
Medelpuls: Lagom
Snittwatt: what..?
Stil: Gammeldagsens

Efter passet blev det *trumvirvel* …jobb. Raka spåret till Skidsport Bromma. Något lugnare idag än igår – vilket var på sin plats för egen del.

Veckan:
Måndag: Måleri
Tisdag: Måleri+elghufsintervall
Onsdag: Talpedagog+måleri+halvdags jobb med Roslagsloppet
Torsdag: Elghufs+måleri
Fredag: 2h rullskidor+måleri
Lördag: Skidsport Bromma+elghufs (2h A1)
Söndag: 1h 40min skidor (A1)+Skidsport Bromma

Totalt: 7h 40min

Rösten blir tyvärr inte något särskilt bättre. Alla form av tips mottages tacksamt!

Blickar fram mot tisdagens älglöpning…

Lämna en kommentar