WC-premiär (bland annat)

Jag blev inte uttagen. I år heller. Trots all löpning med stavar.

Skidlandet Sverige måste vara korrupt.

Stina Nilsson imponerade mycket stort med seger i sprinten och sjunde plats i dag över traditionell distans. Fantastiskt roligt!

Av gammal sed, så vet ni ju att jag på bästa vis försöker ruska fram gamla bilder.

Jag fick göra en djupdykning, men hittade faktiskt en bild med Stina Nilsson, från 2009. Jag vill poängtera att jag på inget vis är bekant med henne:

2975_184519200703_5435730_n

Bilden är från Geilo (Norge) och året är 2009. Skarverennet. Säsongsavslutning, mot slutet av april. En av de större skidtävlingar som finns. Propaganda.

Jag var i Oslo och målade familjen Weltziens hus utvändigt och då passade vi, mot slutet av veckan, på att leva loppan.

På bilden syns: Espen H. Weltzien (Stockholms bästa skidåkare), Richard (farsan), Malin (storasyster och vän till G. & E), Stina, Gustav Eriksson (fd. Lager 157, nu Falun-Borlänge SK) och Emil Johansson (åkte två världscuptävlingar ifjol och gammal sommarjobbare på DH Måleri).

Jag och Espen var där bara för festen. Vi klippte en dagsfylla (som många andra) och tog en tur på fjället med skidorna. Richard hjälpte grabbarna från Rättvik med skidorna – själva oförmögna. Stina var mest ”bara med för att..”. Men jag vill minnas att hon redan på den tiden var duktig i sin åldersklass och mycket lovande. Just i den tävlingen, så hittar ni resultaten här.

Vi bodde hemma hos islänningen Sigurjón Hallgrímsson, som då studerade på NTG (Norges Toppidretts Gymnas). För mig var det andra året jag var där hos Sigurjón. Första året var det jag, Adam Johansson (själv spindeln i nätet) och Jim Åhl (som så tragiskt gick bort, alldeles, alldeles för ung). Minnesfonden hjälper unga lovande skidåkare och återfinns här.

2975_184827575703_2636404_n
Jag, ”Sigge” och Espen.

2975_184517780703_2821625_n

Espen låg i rygg på Dario Cologna ett par kilometer, med bar överkropp. Dario återfann vi sedan i bar och salong utöver kvällen. Härliga minnen.

Också min gamle vän och målarkollega Johan Edin åkte sprinten igår. Förhoppningsvis ska vi kunna få en liten intervju med Johan här på bloggen inom kort…

Lämna en kommentar