Händelsrik helg

Igår kunde jag sova till 9, vilket var riktigt skönt och bra. Jag tar mig ofta friheten att leva med lite Hawaiitider – är jag trött kan jag somna om en stund på morgonen. Men för det mesta innebär det ju att jag hamnar efter med något. Så alltså inte denna gång – man sover trots allt bättre om man slipper den ångesten.

Jag åt några hårdkokta ägg till frukost och sen var det samling klockan 12 vid Hägernäshuset – ThoraxTrainer Tournament.

Deltagarantalet var kanske något lägre än det jag trott på förhand, men förlusten låg hos de som aldrig dök upp. Sex personer blev vi med undertecknad. Först två timmar rullskidor:

img_9111

Därefter klämde och kände vi på diverse olika maskiner och rullband. Segern i själva turneringen delades mellan Julius, Kent och Magnus.

img_9112

Innan vi lämnade Täby blev det bastubad och bira. Hur ”XC Gym” ska användas framöver får vi väl återkomma till..?

Efter att det träningsrelaterade var avklarat, så åt vi middag på Strandvägen 1 vid kl 17.30. Då hade jag fått i mig fyra ägg och ett okänt antal starköl under dagen. Maten var därför extra god, även om det alltid smakar bra på den restaurangen. Kl 22 någonting gick Petter och Natural Bond på scenen och det bjöds (enligt mig) på en riktigt bra spelning. I lokalen fanns en hel del kändisar. Här med två stycken:

img_9151
Mikaela Laurén

 

img_9143
Mange Schimdt (var också med och körde en låt)

Klockan 03.00 fick jag äntligen lägga mig på soffan hemma hos Magnus Svensson i Täby. Då hade jag dessförinnan stått och gräddat pannkakor, som inmundigats med äppelmos.

Vid 09.40 var det uppställning. En kopp kaffe och sedan ombyte. Långpass löpning med Skavlöten i Täby som bas.

En aning trögstartat, men kom igång. Riktigt bra och kuperat område för löpning. 2h löpning och 15 minuter promenad på slutet.

Jag kände mig, precis som på sista tiden, lätt i steget. Inte konstigt, vägde in på 83.6kg igår på gymmet. Ser med blotta ögat att jag lagt på mig muskelmassa på överkroppen. Ska försöka göra en vägning på Tanitavåg inom kort, för att stämma av hur allt utvecklas. Det troliga är väl i alla fall att fettet minskar till förmån för muskler.

Lunch på Max smakade sedan fint. Tog mig genom bilresan hem till Norrtälje och höll mig vaken tillräckligt länge för att se legenden Peter Sagan spurta hem linjeloppet på cykel-vm. Riktigt mäktigt. Vilken enorm atlet!

Sen blev det studie av ögonlockens insida ett par timmar på soffan. En himmelsk upplevelse. Även om denna söndag varit snarlika förra veckans, så har jag ändå mått mycket bättre. Mindre starksprit och tidigare stopp av alkoholintag (före kl 24.) var två framgångsfaktorer. Kommande vecka ska jag försöka få till ett lite bättre leverne. Veckan avslutas med läger i Torsby för CCCC1000, bland annat.

Veckan:
Måndag: Måleri
Tisdag: Måleri + rullskidintervaller
Onsdag: Måleri + rullskidor A1 + styrelsemöte
Torsdag: Måleri + löpintervaller + CCC1000träning (bara coachning)
Fredag: Måleri + seminarium
Lördag: Rullskidor + galej
Söndag: Löpning

Totalt: 9h (10min snustempo)

9.45 – 8 – 6 – 9h (summor inkl. snustempo). Riktigt stabila sista fyra veckor.

Eller hur…?

5 reaktioner på ”Händelsrik helg

    1. Hallå! Jag gillar sällan konceptet med ”rundor” eftersom dessa tenderar bli en tävling mot förra gången. Försöker att aldrig köra exakt samma runda två ggr, om det inte är testlopp. Men måste säga jag älskar terrängen runt Skavlöten pga dess kupering.

      De två ggr jag nu varit där har det varit längs ”gröna” spåret. Men i största möjliga mån springer jag vid sidan om spåret i skogen och jagar alla toppar jag ser, längs vägen.

      Var det svar nog?

      Gilla

Lämna en kommentar