Riktigt mäktiga scener

Personliga rekord:
1.500m – 3.32
3.000m – 7.25
5.000m –12.37 (världsrekord)
10.000m – 26.17 (världsrekord)

Vilka satans jävla imponerande tider. Man vill helst bara skriva ett enda stort utropstecken. Nu kan vi även lägga till:

Marathon – 2.03.04

Kenenisa Bekele. Övermänniska.

250px-Kenenisa_Bekele_Berlin_17082009_cropped.JPG

Igår sprang han alltså in på den näst bästa tiden någonsin, över marathondistansen – efter några år av sämre form. Bara sekunder från världsrekordet.  Jag gissar det står sig maximalt ett år till. Mikael Ekvall sprang också bra – om än inte på topp.

En kille som borrat på i skymundan under alla år, från samma årskull och min namne – David Nilsson. 1.38.45 på Lidingöloppet i helgen. Det är imponerande. Sjätte svensk genom tiderna (Mustafa Mohamed inkluderad).

Nämnde Ekvall är fjärde bästa svensk genom tiderna på marathon. Därtill ska läggas Johan Rogestedt, som gjorde ett fantomlopp på 1500m i somras.

Det blåser lite friska vindar i SimSpringets Sverige. Kul att en del fortfarande satsar på riktig idrott, istället för ultra-mega-super-duper-hyper-distanser, där man med ett historiskt vingslag snabbt kan bli nedtagen på jorden, efter en titt i gamla resultatlistor.

På senare tid har jag känt mig lite starkare. Eller starkare och starkare – pulsen går inte upp som förr. Minsta nedförsbacke så är jag nere runt 120 i puls igen. Det kanske börjar bli dags för ett teslopp över 5km löpning?

22/11 2015 – 21.48
25/5 2016 – 20.20
8/6 2016 – 20.03

Ni kanske minns att jag i och med det sista testet, gick in i min ”skoningslösa” period. Totalt blev det 15h träning under juni och juli månad. Bara intervaller, jobb och bus. Och massor av sjukdom. Kanske var det Borrelia redan då?

Egentligen finns det ingen riktig anledning till att köra testlopp just nu, mer än att underhålla er läsare. Det känns som jag befinner mig på ”en bra plats” rent träningsmässigt. Jag har ganska bra balans och harmoni. Framförallt tror jag på det jag håller på med – och kroppen känns bättre. Jag ska inte tävla för än i mitten/slutet på januari (förutom en orienteringstävling nästa helg) och det avdramatiserar hela tillvaron.

Jag kan träna, för att orka träna, för att orka tävla.

Efter DM 30km i mitten på januari. Tvålade dit namn som Ola Warrén och Magnus Svensson (Tureberg), Leif Eklund (Tierp) och Fredrik Björk (IK REX). Fick dock stryk av Fantomen och Led1-Ronny med bred marginal:

image

Nu:

img_8866

Går jag ner tio kilo ytterligare, så har jag bara tio kilo kvar. Sen är jag lika deffad som Adam Steen. Det är nära nu!

Imorgon ska vi hur som helst köra 6km testlopp på rullskidor med Norrtälje XC. Individuell start.

Det är gratis och alla är välkomna….!

Lämna en kommentar