Barn av vår tid (motrörelsen)

Ekonomimöte genomfördes med Roslagsbro IF igår förmiddag. Sen med raketfart till Bromma för att måla på Skidsport. Klockan hann ju med att bli relativt sent innan jag var hemma.

På kvällen gick en riktigt bra dokumentärfilm ”Barn av vår tid” på SVT. Barn av vår tid, som också är namnet på en av Nationalteaterns mest kända låtar.

ANC-galan 1985, Tältprojektet, med mera, är delar av filmen. Här från ANC-galan:

234718_0.jpg Hur många känner du igen på bilden?

Allting är ett barn av sin tid, så även musikrörelsen, och allting handlar om:
Du har någonting, som drivs till en extrem..
Och så kommer det en motrörelse..
Så ser historien ut…

Idag hade jag inte på agendan att åka bort och måla, så en öppning fanns för rullskidor. Ett gäng i klubben skulle träna vid 09. När klockan ringde vid 08.20 var jag vaken en stund, var på väg mot kaffekokaren, men kände att jag behövde vila mer. Sov sedan till och från ända till 12.20.

Så vila behövdes uppenbarligen.

13.00 skulle släkten samlas i bowlinghallen, för att fira min syster (28) o morsan (55). Hade inte spelat bowling på 10 år, men jag vann och slog (tror jag) personligt rekord: 161poäng. Helt OK.

Sen åkte jag hem och började knåpa ihop det ”nya” projektet (klicka på länken för mer info): En riktig femmil, 17/3 2018

UPPLEV VÅRA GAMLA SKIDHJÄLTARS UTMANING

5acb810a-0196-4ac0-bf89-858e4e82c50c4.jpg13_1979_s.jpg3155619_2048_1152.gif

Ansökt om sanktion från förbundet och knåpat ihop grov info. på hemsidan. Det hela är en vidareutveckling av fjolårets succé ”Tour de LF”. Har tillsammans med Janne Pettersson (Häverödals egen Raket-Madsen) spånat på idén sedan senast.

Fjolårets upplaga var ju ett samarbete mellan Bålsta SK, Täby Konstsnöspår samt Roslags-Alliansen – utnyttja de konstsnö-spår som fanns, så länge det gick. Alla spår kan komma att bli aktuella inför vinterns tävling. Snötillgång får avgöra – men Roslagen är ursprungsplanen.

Det finns prioriterade värderingar kring detta evenemang:
1. Värna om idrottens ursprung
2. Värna om miljön (skippa högfluor)
3. Värna om en rolig säsongsavslutning på hemmaplan
4. Värna om motståndet till kapitaliseringen inom idrotten

Förhoppningen är att på sikt få till vårt egna lilla Holmenkollen – för motionärer. En god stämning och lite folkfest. Men till vintern hoppas vi att tio pers eller fler, kommer till start. 

Allting är ett barn av sin tid, så även skidrörelsen, och allting handlar om:
Du har någonting, som drivs till en extrem..
Och så kommer det en motrörelse..
Så ser historien ut…”

Vi är motrörelsen. Jag är.

 

 

 

3 reaktioner på ”Barn av vår tid (motrörelsen)

 1. j trygg

  På främre raden: Thåström, Mikael Wiehe, Lorne de Wolfe, Py Bäckman, Thomas Ledin, Olof Palme, Christian Falk och Björn Afzelius.

  Där bak ser man bland annat: Lasse Lindbom, Tommy Körberg, Sanne Salomonsson, Dan Hylander, Mats Ronander och Annelie Rydé.

  Gilla

 2. Per Gustavsson

  Sjukt kul idé med en riktigt femmil. Det där med flourvalla är något jag tänkt mycket på. Alla vet att det är dåligt för både hälsa, miljö och plånbok ändå så vräker vi på högflour som om det inte fanns någon morgondag. Här hoppas en ju på att fis och andra kan ta ett beslut om förbud.

  En annan sak som jag stör mig på är elitens resande.Hur många flygningar gör de på en säsong? Känns väldigt kontraproduktivt att släppa ut så mycket avgaser när en håller på med en sport som är så beroende av ett kallt klimat.

  Återigen tack för en inspirerande och kul blogg, Du är en sann skidhjälte!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s