Olympiadernas största ögonblick (monarker)

Det var inte jag som stod för det. På något vis.

Men däremot så minns jag det. Ett av mina allra första minnen jag har av idrott på TV. Inte för att man på den tiden (9 år) hade begrepp om att förstå storheten, man märkte väl framförallt på farsan, att det var stort.

Jag menar naturligtvis när Mohammad Ali (Cassius Clay) tände elden 1996. Extra spänning såklart, eftersom det är hemligt vem som kommer utföra uppdraget. Borta från rampljuset sedan länge, så står han där – med sin Parkinson. Boxaren, poeten, politikern, förebilden och idolen:

Även hjältar blir gamla och sjuka. Det är ett hjärtskärande vackert filmklipp.

De egna stordåden får väl begränsas till:
Onsdag: 45min rullskidor i ett lugnt A1-tempo (Swix C2)

På dagen var Drottning Silvia och inspekterade det arbetet vi gjort på Norrtälje Sjukhus. Jag hade glömt bort det helt, så det närmaste jag kom var den bepansrade Säpo-Audin på parkeringen:

img_2174

Det var ju häftigt bara det. Audi A6 TDI.

En artikel fanns i gårdagens Norrtelje Tidning. Det är plus-tjänst men länkar ändå.

600

Väldigt vacker för sin ålder. Ännu vackrare som en ung Silvia Sommerlath:

img_2179

Även om inte vi vanligt fotfolk fått någon uppmärksam- eller delaktighet i själva ceremonin så känns det ändå roligt. Jag älskar monarkin!

Torsdag: Rullskidintervaller (stakning)

img_2183

6+3+4+8+8 minuter i runda slängar. Hög puls. Som värst nästan 95% på den näst sista intervallen. Sved i bröstet. Magnus Boman var med.

Idag var det först lite jobb på sjukhuset, arla, och ett besök hos logoped och fysioterapeuten. Eftermiddagen hade jag ställt in till förmån för ett långpass på rullskidorna med Borsten Olsson. Vi utgick från Alvik, passerade monarkernas Drottningholm och vidare mot Lovö kyrka – innan vi vände. På väg hem tittade vi till mina vänner och kollegor på Skidsport Bromma, där jag brukar extraknäcka när det krisar:

img_2189
Borsten är en monark i mina ögon ❤
Precis som Boman igår, är ännu en av Roslagsbro-björnarna väckt från sitt ide. Formen kan bara bli bättre!

Kanske finns strimmor av hopp och ljus. Jag har sovit bättre och någon sorts motivation har infunnit sig och de senaste två veckorna har träningen ändå varit godkänd. Bara överskottet kan komma på plats, så vill jag ju träna. Så är det bara. 

Imorgon väntar en tekniklektion och därefter arrangerar vi DM i orientering. På söndag ska jag tävla orientering (kors i taket) och sen luffar jag vidare mot äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s