Lurad till max

Nu fick jag lite tid och energi för att summera de sista veckorna.

Den här bloggen har väl aldrig varit känd för att härstamma från Svenska Skidförbundets ramverk gällande maximal prestationsförmåga i skidspåret – men något litet att förkasta eller skratta åt kan Du kanske finna.

Ni fick ju läsa om mitt lilla maxtest löpning. Dagen efter (10/8) körde jag rullskidintervaller med Joel Österlund. 6.30+3.00+1.15+10.30min med vila efter tyckte och smak. Bara stakning med Elpex 2:or.

Fredag for jag mot Sigtuna för jobb hos Robert Carlsson (gamla mx-proffset som jag lärt känna via CCC1000). Vi fick till ett litet träningspass också. 30min rullskidor fördelat på 15min till och från krogen:

img_2035
img_2037
Hela kroppen skrek av träningsvärk. Vi jobbade till 22.30 på fredagen och sov på bygget.

Lördag och söndag jobbade vi från morgon till kväll. Träning utgick – annat än slipning och målning av tak. Såg fram mot en natt i min egen säng, men vaknade 07.45 nästa morgon och hade tydligen sovit hela natten i soffan – utan täcke.

Det var bara att dra på sig målartrosan och dra till jobbet igen. Ingen träning.

Tisdag var jag först på akupunktur (i ett försök att återfå rösten). Sen gjorde jag klart hos en fd. deltagare i Bonde Söker Fru (fast han sökte herre):

img_2043
Tapet, snickerier och golv. Ingen träning.

Onsdagen spenderades i en lägenhet på Södermalm – sen hämtade jag upp Holtling i Rimbo, på vägen hem. Friskis & Svettis och Roslagsrundan (cykelloppet) bjöd alla funktionärer på middag:

img_2045
Trevligt. Ingen träning.

Torsdagen jobbade jag till kl 21.30 och sov därför kvar på jobbet. Ingen träning:

img_2089

Vägde mig och insåg att vikten just nu ligger på 91.5kg. Mullig och god. Det är tydligt att man bli tjock när man inte tränar.

Utmattad fastnade jag i köerna på väg hem från ”stan” och träning utgick därav.

Hade bestämt rullskidträning på lördag morgon kl 9 och så blev det också – trots ett ihållande regn. Jag tog mina Swix C2 och körde mycket ”smirrestak” för att jämna ut oddsen. Innan frukost.

Skulle därefter till Uppsala för att kolla på jobb hos Björn Winell på Skimateria. Han arrangerade tydligen ett motionslopp dagen till ära – 5km löpning. Han lurade mig att vara med.

Med tanke på bakgrunden de senaste tre månaderna hade jag absolut inga förväntningar alls – mer än att jag skulle ta ut mig fullständigt. Och det gjorde jag.

Min maxpuls är 206 slag/minut:
img_2075
Tid: 22.13 (5.06km)
Snittpuls: 94.1%
Km 1: 4.13 (85.4% i snittpuls)
Km 2: 4.26 (92,7% i snittpuls)
Km 3: 4.27 (95,6% i snittpuls)
Km 4: 4.26 (97.5% i snittpuls)
Km 5: 4.32 (98,5% i snittpuls)

Mycket mer kan man inte ta ut sig och det är jag mycket nöjd med. Som bäst ifjol sprang jag ju 5km på 20.01 (tre dagar efter det brutna marathonloppet) – men nu väger jag drygt tio kilo mer. Hjärta och lungor är nog hyfsade nu, så det gäller bara att komma igång med lite mer träning och bättre kost fram mot vintern.

Just nu tränar jag med viktväst.

 

 

Det hela var ett trevligt arrangemang för grannskapet. Dryga 50-talet deltagare denna gång.

Efter loppet hade jag ryktesvägen hört att man firade Erik Ohlström – som fyllt 30år. Jag åkte dit och överraskade dem. Folk från IK Rex, David Frisk (IFK Mora) och jag. David är ju också Rex:are i grunden, så jag var väl den enda med fräscht blod i gänget.

67030591-0af9-41b3-b5b6-0e3fabefbef9
Sen blev det middag på O’Learys och kanske återsågs vi också på dansgolv.

Jag somnade på en kökssoffa i en ungkarlslägenhet i Uppsala.

Igår, söndag, blev det spackling hos Björn. Det som ska bli ett gym:

img_2082

När det var gjort så fick jag kvarta hemma hos min vän och klubbkompis i OK Roslagen, Joel Lännevall och hans tjej – som bor i Uppsala:

img_2084

De bägge jobbar i Stockholm, så det blev arla morgonstund i morse. Spacklet hade inte torkat, så jag fick vänta många timmar framför TV:n innan jag kunde slipa och måla i garaget.

Vid 18-tiden stapplade jag in i mitt egna hem igen. Kan knappt gå på grund av träningsvärk. Men imorgon är det inte alls orimligt att vi kör igång med tisdagsträningarna för Norrtälje XC-gänget.

I mitt egna hem så har jag drabbats av fuktskada. Två månader minimum, kommer jag inte kunna bo här från och med att de kör igång. Och alla grejer måste magasineras någonstans.

Det finns att grubbla på, samtidigt som vintersäsongen kommer anstormande allt för fort…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s