Boda Borg, mm. (CCC1000)

Hårdrockslivet rullar vidare.

Ingen träning fredag. Något som delvis kan likna träning i lördags (förstod jag efteråt).

Vi hade nämligen säsongsavslutning på Boda Borg, Oxelösund, med CCC1000. Har haft en helt osannolik träningsvärk i armarna efter detta. Värre än på hela vintern. Saker att klättra på, hänga i, trycka på. Och snabbt ska det gå. Dessutom.

img_1135
Fredrik Erixon (ansvarig) och Sjur (Tjuren) Jensen
18033310_10156715744638644_1945732024606225803_n
CP1000 (Vintruten arbetar i skuggorna)

Under dagen var det 20st medelålders män och kvinnor i trikåer – samt 300st barn på anläggningen. Trikåerna roade sig mest.

Det var faktiskt fantastiskt roligt – och långt över mina förväntningar. Fem timmar (med några öl-stopp för vårat lag) flöt förbi, som vore det en kvart.

När barnen gått hem och bygget stängt för dagen, dukades det upp till middag för oss. Stefan Kemi, ägaren av anläggningen, har varit med i CCC1000 under säsongen. Eller borde kanske varit det – men har haft fullt upp med att helt ideell dragit spår i Garberg (Mora). Mycket mäktigt.

Det blev lite diverse pris- och diplomutdelningar efter middagen.  Kemi hade dukat upp rejält med förstärkning – och eftersom jag inte har för vana att censurera bort för mycket, kan jag säga det blev något blött på taxibussen tillbaka till Stockholm.

Hittills den absolut roligaste säsongsavslutningen med ”gänget”.

I väntan på buss 676 till Norrtälje, kring midnatt, frågade jag en kille i kön om han hade en snus att bjuda på. Det resulterade med en karatespark i huvudet på mig, så jag segnade i backen ganska rejält. Han pratade inte svenska och var svart som natten.

Men innan jag kom på benen igen, hade han redan gått på bussen och den hade rullat där hän. Fanns inte mycket mer att göra åt den saken. Heja Sverige.

Fick vänta en halvtimme på nästa buss. Kollektiv resa till Norrtälje från Tekniska Högskolan, tar sin tid. Speciellt nattetid, då bussen kör via Rimbo.

Riktigt öm och svullen i käken, somnade jag strax innan 04.00.

11.30, var det dags för start av Roslagsbroloppet. Jag var på förhand ute efter att slå tiden från fjolåret. Men med uppladdningen Allan, så var det omöjligt  – skulle det visa sig.

img_1162img_1137

Fick bragdguldet för enbart genomförande – och det är väl vackert så. Ett bra tröskelpass blev det, även om musklerna kändes som ett skrumpet russin och ville krampa hela tiden. Tre minuter långsammare än ifjol. Skräll?

Min kompis Joel Ståldal, sprang sitt första lopp någonsin, efter en tids övertalande från min sida:

img_1144
Inte alla gånger han levt som ett änglabarn. Kul att se. Riktigt kul.

Efter loppet åkte vi hem till honom på Södermalm, drack folköl (medicin) och spelade TV-spel, tillsammans med storebror Johan. Samma spel vi spelade som mest när vi var små (när de var på sitt sommarställe, granne med oss) – Mario Kart (Nintendo 64).

Klockan 20. mötte jag sedan upp ett par, tidigare kunder, för att se på lägenheten de ska flytta in i, också Södermalm. Kommande arbete.

Sen gick det äntligen att ta helg fullt ut. Sov på soffan hos Joel.

Jobbade i Märsta igår och idag. Nybyggare. Taket skulle målas klart, eftersom köket skulle komma i veckan.

Mot kvällen idag blev det sedan ännu en attack i den lokala slalombacken:

img_1161

Gott att få andas lite igen.

Har efter besök i förra veckan på vårdcentralen, fått remiss, och blivit kallad till Danderyds Sjukhus – lungspecialist.

Om det är någon läsare som har kunskap om enstaka ämnen, eller framförallt sambandet mellan:
Fonasteni
Sömnapné
Andningsteknik
Vocal Cord Dysfunction
Astma
Allergi

Då får man MER än väl höra av sig, till mig.

16 reaktioner på ”Boda Borg, mm. (CCC1000)

 1. Johan

  Svart som natten och talade inte svenska….och vad är din slutsats av det, att han sparkade dig bara för att han var mörkhyad och inte kunde svenska? Med tanke på dina värderingar och kvällens blöta tema, så frågade du honom på ett nyktert och trevligt sätt som inte kunde uppfattas som hotfullt? Det är såklart ingen ursäkt för att sparka ner någon, men allvarligt talat, onyktra ensamma personer i stan har väl i alla tider löpt högre risk att bli utsatta för sånt…även av svensktalande vitingar. Vad gjorde alla andra som stod i kön, tittade åt ett annat håll och gick på?

  Gilla

  1. Hur brukar du själv fråga om snus? Jag brukar oftast gå fram och hota folk, när jag är i stort behov av en prilla, innan en lång bussresa. Berätta gärna mer om mina värderingar och hur i hela fridens namn de skulle vara relevanta i situationen…

   Gilla

 2. Johan

  ja, jag känner ju inte dig personligen utan bara de värderingar som du förmedlar via bloggen. I det här fallet är de väl relevant eftersom du tyckte det var relevant att informera om att gärningspersonen var svart och icke svenskspråkig. Det är väl heller ingen nyhet att onyktra personer kan upplevas, och i vissa fall, bli mer hotfulla.

  Gilla

  1. Vilka värderingar är det exakt jag förmedlat via bloggen, mer än de jag själv skrivit om i biografin: ”borgerliga värdegrunder åt det gröna hållet”?

   En gärningsmannaprofil är sällan ovanlig. Jag berättade vad som hände. Hade gärningsmannen varit en annan, hade du fått en annan beskrivning. Så enkelt är det.

   Gilla

 3. Sanningssägare

  Alla från Norrtälje som känner dig vet vilket jävla arsel du är när du blir full. Du har tex. varit portad från Mobergs. Är det inte dags för dig att växa upp? Du är 30 bast men beter dig som en 18-åring.

  Gilla

  1. Så är det nog. Och det stämmer att jag var portad därifrån för 10 år sedan. Och det stämmer också att jag senare blev välkommen igen och att de vakterna aldrig mer arbetade där. Du glömde säga att jag också var portad från ”Trädgården”.

   Gilla

 4. Johan

  Min fråga var egentligen bara vad syftet var att tala om att mannen var svart som natten och inte talade svenska? Om det var tänkt som ett signalement så får du nog vara lite mer specifik… eller ville du varna dina läsare generellt för att prata med en icke svenskspråkig svart man, för då riskerar man att få en karatespark i huvudet?

  Isåfall borde man nog utfärda samma varning för onyktra vita män….den varningen hade han kanske redan fått 😉

  Gilla

 5. J

  Kan inte låta bli att kommentera det som hänt dig och din återgivning av det. Följer din blogg från och till och tycker du verkar vara en sympatisk person på väldigt många sätt. Till exempel lägger du ner ett stort ideellt arbete kring skidåkningen. Skid och idrotts-Sverige är i stort behov av många dom du. Du citerar från och till ofta rockmusiker som Lundell och Thåström som nog av de flesta skulle beskriva som liberala och solidariska med människor av alla sorter och ursprung. Dessutom verkar du på många sätt ha huvud på skaft och skriver bra och reflekterar om högt och lågt i livet. Och med detta som bakgrund får jag helt enkelt inte ihop det med uttalanden som ”svart som natten” och ”heja Sverige” som går i en helt annan riktning.

  Gilla

  1. Tack för en nyanserad och bra kommentar.

   1995 skrev Ulf Lundell ”Ut ur mörkret”:

   En gång var det maskinerna, nu datorerna
   Den här världen ömsar skinn igen
   Snart kliver vi över gränsen
   Till nästa tusental
   Och ingen vet nånting om framtiden,
   Min vän
   Jag minns att vi hoppades så mycket på
   Den Globala Byn
   Varenda dag skakar av barbari och våld nu
   Kanske levde vi på lögnen
   Om godhet och fred
   Innan en dröm ens är drömd är den såld nu.

   Du väljer att kommentera anonymt på bloggen och hänvisar till saker som inte finns att återse i blogginlägget. Hur ska jag bemöta det?

   Det är bra att du inte får det att gå ihop. Då tänker du. Men sådan är världen.

   Inga enkla svar finns att finna.

   Återkom gärna med vad exakt det inte är du får ihop, så kan vi diskutera vidare.

   Fotnot: Morotsrött hår, likblek, chocklad-brun.

   Gilla

   1. J

    Absolut, världen är inte lätt att begripa sig på. Men det jag inte får ihop är att mycket av det du skriver på din blogg är sådant som för mig representerar värden som inte innefattar att peka ut någons hudfärg som en orsak eller förklaring till att de sparkat ner dig, vilket du antyder genom din kommentar. Och inte heller att Sverige som land på något sätt skulle vara medskyldiga till detta. Snarare skulle jag ha gissat att en person med ditt engagemang för t ex ideellt arbete skulle vara mycket mer inkluderande mot människor av alla sorter än vad jag anser att sådan kommentarer antyder.

    Sen tror jag att Lundells hänvisning till den den globala byn mest handlar om att vi inte ska tro att det finns några enkla svar, men det har du ju redan konstaterat själv…

    Gilla

   2. Tjena, J! Precis som jag skrev till ”Johan” lite tidigare:

    En gärningsmannaprofil är sällan ovanlig. Jag berättade vad som hände. Hade gärningsmannen varit en annan, hade du fått en annan beskrivning. Så enkelt är det.

    Om du läser min text en gång till – framgår någon sorts värdering i det inträffade?

    Eller är det du som tolkar efter eget tyckte och smak, det jag skriver?

    Det kommer en blogg på ämnet inom kort.

    Gilla

 6. Hej-jag avanmäler mig som läsare av denna blogg (inga sorger), frispråkigheten har uppskattats men när dumheten lyser igenom så blir det lite för svårsmält. Du får ju tydliga och tycker jag rätt hyggliga synpunkter i en del ovan kommentarer, vore kanske vettigt att ta till dig dessa, snarare än att finna ursäkter. Full och dum, inse att din anekdot säger mer om dig än om något annat/någon annan…

  Gilla

  1. Andreas Nordin

   David blir sparkad i huvudet oprovocerat men det som är besvärande är hur beskrivningen av gärningsmannen läggs fram? Joråsåatte…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s