Det värsta är gjort (förut själva loppet)

Började dagen med lite måleriarbete:

img_0574

I morse fick jag ett sms från en okänd bloggläsare, om vallning av hans skidor till Bessemerloppet på söndag. Passade perfekt att svara på under färjeturen till Ljusterö.

Hämtade senare upp dessa i Solna, innan jag var förbi naprapaten igen för en omgång. Vissa teorier har vi över vad som eventuellt ska kunna mynna ut i att jag får tillbaka rösten. De senaste veckorna har jag varit ganska hårt tejpad. Så här såg det ut på Lindmansloppet häromveckan:

img_0423

Vi får se vad som kan komma av detta. Det känns iaf bättre, även om kråksången kvarstår.

Sen bar det av raka vägen till Arninge GK (igen). Lite smått nervöst var det, med tanke på misären igår. +2 grader och ett härligt duggregn var det som bjöds idag, till råga på allt.

Jag tog dock pulvervallade Speedmax-skidor (som gått ett race), dagen till ära. Tanken var också tights, för andra gången i år (skidträning) – men några sådana hittade jag inte i bilen. Provkörde även mina nya Triac 2.5. Vet inte om det var önsketänkade, men nog kändes de lite bättre än 2.0? Åtminstone till en början. Sen blev man lika trött som alltid.

Det blev nio varv, bara stakning på blanka skidor. Första stak-träningspasset (om man nu inte ser vissa tävlingar som träning) sedan comebacken ifjol.

Vartannat varv gubbtempo och vartannat varv tävlingsfart (enligt muskulär belastning, ej puls). 72% i snitt och 89% i max.

img_0575

Sista varvet en hel del smirre-stakning. Värkte gott i triceps och passets huvudsyfte därmed uppfyllt.

Kroppen kändes till min förvåning otroligt mycket bättre än igår. Kanske för jag mentalt var inställd på att det bara var en timme som gällde, i samband med högre tempo – då det är svårt tänka på annat än ta sig framåt.

Bytte om till torra kläder och körde sedan en timme snustempo medans CCC1000 lekte samma lek. Också Borsten Olsson och Petter Kråkben var där och gjorde liknande insats.

Söndag: 4h
Måndag: 1h A1+2h snustempo
Tisdag: 2h A1
Onsdag: 2h 30min A1
Torsdag: 1h A2 + 1h snustempo

13,5h på fem dagar, varav 9,5h på Täby Konstsnöspår (1.8km). Mer än nog.

Sista tuffa träningsperioden är gjord. Om allt går enligt plan, så var detta sista gången denna säsong som jag tränar med sliten kropp. Det värker och ömmar både här och där, i senfästen, ligament och muskler. Dags att bli människa.

Riktigt skönt ska det bli. Under en ganska lång tid har jag ”överpresterat” träningsmässigt, vilket också känts av både i kropp och själ. Kanske har det varit lite för hårt, med tanke på träningsbakgrund? Det återstår att se. Får jag inte betalt för det i år, så kommer det förhoppningsvis en utbetalning till nästa år.

Inte ett enda pass till tänker jag köra utan rejält överskott, glädje och motivation. Nu ska det vara roligt att åka skidor!

Känslan av att ha gjort det man kunnat, är dock till viss del tillfredsställande i sig själv. Vad andra kan och gör, det rår man knappast över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s