Stavgång

Även idag har jag försökt att bli en bättre skidåkare. Eller stak-åkare. För det är ju faktiskt det jag oftast är, när det kommer till tävlingssammanhang.

Bättre är ju också relativt. Bättre än nuvarande status – sämre än förr. Mycket sämre? Stundtals känner jag mig uppgiven. Hur fan ska jag kunna komma tillbaka till samma nivå? Är det ens möjligt…?

I morse var jag riktigt frikyrkligt osäker på vad för verksamhet som skulle kunna bedrivas. Sneglade mot fredagen för att hinna återhämta mig. Något sliten och lite träningsvärk i benen. Löpning med vettig pulsnivå var otänkbart. Elghufs månne, men det skulle krävas rejäl uppvärmning för det. Stavgång – ja. Eftersom jag precis fått nyckel till ”XC Gym” i Hägernäshuset, så bestämde jag mig för att köra dagens pass där. I form av stavgång.

Första tanken var att köra på fastande mage, men införskaffande av material och bankbesök drog ut på tiden, så jag knäckte tre stycken hårdkokta ägg på ratten, medans jag körde E18 söderut mot träning och förvärvsarbete.

Väl framme:

img_9327

Värmde upp samtidigt som jag försökte lära mig maskinen. När jag fått kontroll började jag mata på lite allvarligare. När pulsen nådde 85% körde jag igång. 1x20min. Effektivt och bra:

img_9335 img_9331
Snittpuls 88%. Snittpuls sista 10min; 90%. Maxpuls 92%. Inga större tecken på mjölksyra.

Ett perfekt pass rätt och slätt.

MAKE FAT THIN AGAIN!

Att köra gång på detta vis underlättar verkligen träningen, när man i övrigt har trötta ben. Ger effekt. På sikt. Och det är ju fyra månadet till Vasaloppet.

Nu ska jag inte ropa hej, för än jag är över ån – det finns en morgondag också. Då ska jag berätta för er hur benen känns. Bra siffror var det i alla fall i dag.

Facebooks återkoppling gjorde sig påmind idag igen:

img_9326

Ett rullskidpass, 2012, med Fredrik Erixon (grundare av CCC1000), Skåne och Säpo (båda deltagare, det året). Här var jag långhårig, smal och fortfarande ”bara” på väg NER i fördärvet. Det totala mörkret. Distansen mellan toppformen och levernet. Hissen ned i källaren.

Nu har jag tryckt på knappen för att åka uppåt. Åka snabbare. Och det är befriande.

Gällande presidentvalet i USA, så kan ni väl försöka gissa vilken av kandidaterna jag hoppas på…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s