Nya tag

Visst blev det vimmel igår.

25-mannahelgen bjuder traditionellt på galej för orienterare. Lite av en säsongsavslutning. Vi började med ”hemma hos..” och avslutade på nattklubb. Jag var mycket nära att vingla hemåt redan vid 22 och det var riktigt dumt att jag inte gjorde så. Spännande samtal och möten med gamla vänner höll mig kvar.

Det fick jag sota för i morse. Med råge. Hade en rullskidlektion planerad vid 09.30. Bilkörning var inte ens att tänka på. Fick bli rullsidor från Södermalm till Hellasgården. Det var precis så att jag klarade av att åka rullskidor utan att ramla omkull. En smått surrealistisk upplevelse. Kunden var dock informerad att jag skulle komma att dyka upp i bakruset. Vi har kört regelbundet sedan i maj och han har gjort riktigt stora framsteg. Idag introducerades diagonalåkning, för första gången, och det gick långt över förväntan:

img_9062

På väg tillbaka hade kroppen faktiskt förstått vad som hände och det kändes helt okej. Totalt blev det strax under 2h (varav en timme i snustempo). Gott med frisk luft och duggregn:

img_9064

Efter träningen stack jag direkt iväg till Hässelby för att kolla när Norrlandsbataljonen sprang 10km. Mycket stabila insatser från killarna:

img_9067
Borsten 38.03 – Petter 41.30 – Stålis 41.33

En djävulsk träningsvärk i låren (och ryggen faktiskt) började infinna sig. Jag var inte ett dugg avundsjuk på de andra. Men med tanke på den goda känslan under loppet igår, så ska det bli kul att köra ett testlopp över 5km någon gång framöver.

Vi hamnade sedan på asiatisk buffé med tillhörande stora starka. För en stund kändes det som att kroppen fylldes med liv igen.

Blev paniktrött när jag kom hem och somnade halvannan timme på soffan. Så här mådde jag när jag vaknade vid 19.30 och det blivit mörkt ute:

img_9069

Veckan kan summeras:
Måndag: Jobb
Tisdag: Jobb+rullskidintervaller
Onsdag: Jobb
Torsdag: Äventyr med mormor + jobb + CCC1000-träning (1h snustempo)
Fredag: Jobb
Lördag: Orienteringstävling + rullskidlektion + galej
Söndag: Rullskidlektion (1h A1 + 1h snustempo)

Totalt: 6h (2h snustempo)

Med tanke på att veckan varit en ”lugn” vecka – med målsättning att hitta överskott till tävlingen, så får jag vara riktigt nöjd med träningsvolymen. Den är ju trots allt högre än vad jag snittat det sista året. Planen gick ju väl i lås också med pigga ben under gårdagen.

Frågan är hur mycket överskottsenergi som finns kvar till lite mer träning kommande vecka. Hur som helst ska det bli skönt att arbetsveckan drar igång imorgon, så det finns en liten chans att vila upp sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s