Letar överskott

I morse var backen fylld av frost i hela Roslagen. Det går fort nu.

Därför höll jag till inomhus tills solen tittade fram. Då passade jag på att gnugga lite utvändigt:

img_8981

Efter jobbet blev det en sväng till sjukhuset för att hälsa på mormor. Igår var vi där hela släkten och åt födelsedagstårta. Hon har alltid varit en stål-mormor, min mormor. På sin 70-årsdag bestämde hon sig för att hoppa fallskärm för första gången. Ganska häftigt:

321891_10150882653340704_1174472623_o

Efter det fortsatte hon jobba nattskift på något äldreboende (i princip jämnåriga) ytterligare något år. Igår fyllde hon 75 och är betydligt skruttigare. Det går fort.

Lite virrig och glömsk har hon blivit och det var en aning hjärtskärande att sitta i matsalen på sjukhuset och se henne gråta och oroas över sitt eget tillstånd. Fy fasiken. Vi får hoppas att saker och ting kan ordnas upp lite framöver.

Jag gör absolut så lite som möjligt idag. Är trött och sliten. Behandlade inte ämnet så mycket igår, men fick slita ont på träningspassen i helgen. Var ju ett tag inne på att vila helt – men det har jag inte riktigt tid med och dessutom ville jag passa på, när jag hade så gott sällskap. Socialisera.

Löpningen i lördags gick trots allt över förväntan. Så länge det inte var brantare backar uppför – då var det ”klubban” och jag blev tvärstum. Så länge jag höll mig i A1-zonen funkade dock löpningen utmärkt på platten. Över A1=hjärtstopp.

Rullskidorna igår kändes lite bättre, men det märktes att det är reservtanken som går åt. Detta är en rejäl chansning nu, att jag ska klara mig utan att bli sjuk.

Den veckan som precis påbörjats kommer därför bli mycket lugnare än de två sista (17h totalt). Tyvärr kommer intervallerna med Norrtälje XC redan imorgon. Jag hade behövt en vilodag till. Vi får se vad en natts sömn till kan åstadkomma för underverk på min kropp. Känner jag mig inte rapp imorgon, blir det någon lugnare aktivitet än intervaller.

Därefter så får det gå helt på fingertoppskänsla resten av veckan, fram till tävlingen på lördag. Årets sista. 25-manna i orientering.

Har tänkt komma dit med lite form i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s