Detta har hänt…

Sedan sist jag lämnade av er, när det var dags för O-Ringen i Sälen.

Med på resan var Jonas Henningsson. Han klarade av att hålla sig till Rimbo (21km) innan han skulle ränna in på ”bolaget”. Därefter var det en enda lång bilfest till norra Dalarna:

img_8347

På torsdagen löpte vi en orienteringsbana – det hela gick i ganska lugnt tempo då Jonas äter beta-blockerare (pulsdämpande) efter sin tredje hjärtoperation förra våren. Bokför 50 minuter lättare löpning. Kul var det. Mer orientering blir det.

Om kvällen åt vi grillat och levde semester.

Fredagen bjöd på rullskidor. Jag åkte Sälen-Högfjällshotellet, Jonas startade lite längre upp i backen, pga samma anledning som ovan.

Jag gick det jag kunde tills jag kom ikapp honom (ungefär halvvägs). Jonas hade glömt pulsklockan, som han behöver för att hålla koll på ev. hjärtflimmer – lånade min. Därför kan jag inte lämna exakta uppgifter om passet. Blev flåsig och kom ikapp ”Drago” efter 25minuter cirka. En bra intervall. Mestadels diagonalåkning. Därefter mysåkning tillsammans mot toppen.

250 höjdmeter på ca 1timme. Sen började den riktiga pärsen. Stakade iväg ned över krönet och skidorna ville aldrig sakta ned. Ett tag var det riktigt läskigt på mina Elpex 2:or. För första gången i livet var jag närmast livrädd, då man höll samma fart som bilarna. Men det gick bra och vi blickar framåt. Kommer inte åka ned för den backen igen….

Om kvällen blev det fest på ”sjätte etappen”. Nog om det.

Tidig avresa till Enköping för Glenn och Louise bröllop:

13662192_10153856621568528_3566807190266780261_o.jpg

Jag var ålagd och tog med stor glädje emot uppgiften som toastmaster. Det har varit med lite blandade känslor, då jag haft problem med rösten det sista halvåret.

Vad jag kan minnas började det hela efter min tre veckor långa förkylning efter Vasaloppet. Sen eskalerade ”det” under våren när jag jobbade mycket, tränade som värst för maran och samtidigt försökte banta.

Senaste kvartalet låter det stundtals som jag satt ett kråkben i halsen. Hur mycket jag än försöker ta i, så är jag ofta hes och skakig på rösten. Speciellt om jag pratar en längre stund. Det hjälper inte hur mycket jag än tar i, så kommer det nästan inget ljud. Där finns hela tiden en känsla av att jag vill vara tyst och någon konstig känsla på ”stämbanden” i halsen finns konstant. Kanske blir det bättre när jag äter regelbundet och dricker mycket vätska, men kan inte säga att jag märker någon exakt korrelation. Dock blir det värre när jag är trött eller stressad, av en eller annan anledning. Efter jobbet brukar det vara närmast hopplöst att prata. Under jobbet också, för den delen.

Har varit jobbigt under speakerinsatserna, men framförallt i min vardag när jag pratat i telefon, med kunder och också i privata samtal. Går fan inte över. Det har nu kommit till den punkten att jag tänker ta kontakt med sjukvården och undersöka vad i helvete som är fel.

Trots en något reglerad toastmaster var bröllopet i mina ögon över förväntan. De sa ja, bägge två och alla blev fulla och glada. Några vackra och känslofyllda tal kom där i mellan.

Veckan:
Måndag: Jobb+rullskidor (45min gubbtempo)
Tisdag: Jobb
Onsdag: Jobb+löpintervall+resa till Sälen
Torsdag: 50min lugnare löpning
Fredag: 2h rullskidor (30min A3)
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Efter fakirhelgen drog jag och Caroline till Utö för att tälta några dagar:

img_8390

Lugna dagar och kanonväder. Gott för en trasig själ. Vi cyklade runt och tältade på olika platser. Första gången jag varit där ute. Ute på Utö.

Förutom cykel:

Tisdag, lättare jogg.

Onsdag, ett hjälpligt försök till intervaller. 3x7min löpning. Såklart. Var sliten efter två dagars galej och tre nätter i tält. Gjorde mitt bäst och det var vackert så – även om pulsnivåerna och hastigheten nått högre höjder. Fick ont i ljumsken och efteråt i utsidan av knäet. Har nästan inte kunnat gå efteråt. Skrämmande.

Nu befinner jag mig i Norrköping, hemma hos Anton Tynong och Pia. Var förbi Södertälje och Pål Skogtjärn (gammal elitorienterare av kaliber grövre) för att spana in ett kommande jobb innan dess. Ska vidare mot Varberg imorgon. Åker ingenstans utan att titta på ett jobb längs vägen…

Vad som händer där nere blir ni snart varse. Först.. kanske… ett nytt clownmästerskap i intervaller imorgon förmiddag…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s