Dagen efter

Fördelen med att köra långpass, rejäla sådana, och anledningen till att jag i stor utsträckning alltid kört mycket av den varan, är att man får en jävla hårdhet.

Gårdagens testlopp märkte jag nästan inte av överhuvudtaget förutom att jag var hungrig. Och vaderna då, såklart. Men de hade jag ont i redan sen innan. Det blev tre kokta ägg lite snabbt efter löpningen innan jag fixade fram en stege och åkte ut till Lidingö för att måla en spismur:

img_7561

Det finns högt i tak – och så finns det högt i tak. Här var det närmare sex meter i takhöjd. Eftersom jag inte dragit igång utesäsongen ännu, så var det till en början med lite darriga ben på stegen – men det sitter i ryggmärgen och ganska snabbt blir den bara en förlängning av kroppen. Precis som skidorna och stavarna på en duktigare skidåkare.

Dagarna innan det har jag varit hemma hos orienteraren Niklas Serrander, som köpt ett kärleksnäste på Kungsholmen, av det mindre slaget. Bland annat ett sängskåp skulle målas tre strykningar:

Lyckliga är de damer som kommer få övernatta där. Eller är det kanske så att Niklas kommer ut ur garderoben om morgnarna…? Löpa Frankfurt Marathon ska han iaf göra – och vi får väl se om han slår min tid med en halvtimme eller så. En löpare av annan kaliber än en annan.

Under dagen blev det ett par tuggor renkorv, blandade nötter, lite frukt och grönt. Lätt hungerkänsla hela tiden, som fick dämpas med snus och vatten. När spismuren var målad hade jag planerat så fint att det var dags för en rullskidlektion vid Gärdet, på vägen hem. Bara några stenkast ifrån Lidingöbron:

img_7573

Kul att få köra med två lite yngre killar. Cred också till den ena av dem som körde med bakvänd keps istället för hjälm. California-style. Rebell. Keps är också en slags hjälm.

Undertecknad fick till nästan 90 minuter snustempo av bara farten:

img_7568
Hjälmen är på!

Åter hemma på soffan vid 21-tiden. Två pass på en och samma dag, trots mer än en full arbetsdag. Det blev middag med sex ägg, lite kyckling, tomater, sallad – blandat i en härlig omelett. Svaldes ned med tre stycken alkoholfria (what?) öl och som synden själv – tryckte jag i mig en näve godis också.

I morse visade vågen 80.5 kg. Fortsätter alltså att tappa i vikt. 600gram ytterligare, sista 12 dagarna. Ska jag rent av kunna komma under 80kg tills nästa lördag? Det i kombination med mycket vila och fräschare muskler borde väl kunna få även ett frånvaltillsmal-projekt att kunna sträcka ut steget en aning runt Stockholms gator och torg..

Någon gång inför loppet bör man väl börja kolhydratsladda, frågan är hur länge man kan vänta? Alternativ två, ska egentligen inte vara ett problem – eftersom vi med marginal pratar aerobt arbete, är att bara skita i allt och köra på fettreserver och koffeintabletter.

Våga vara rebell…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s