Inför 10-mila

10mila

En av de största och mest prestigefyllda orienterings-stafetterna. I år arrangeras den på Lugnet i Falun. Klassisk skidåkarmark.

Herrtävlingen består av tio sträckor (totalt ca 10mil), med gemensam start klockan 20.30 ikväll. Målgång vid runt 07.00 imorgon bitti. Många sträckor med mytomspunnen nattorientering alltså. Orientering är en av de allra tuffaste och häftigaste idrotter jag känner till. Kanske också den roligaste. Tyvärr har jag själv aldrig varit tillräckligt bra på att löpa, för att det skulle varit någon idé att satsa på idrotten ordentligt. Men det är fantastiskt kul att delta på tävlingar i mellan varven. Riktigt bra träning är det dessutom.

Jag kommer springa sistasträckan imorgon bitti. Slipper pannlampa, men ta sig genom banans 16km (fågelvägen) blir tufft nog i den kuperade terrängen. En kilometertid på 8min/km är högst respektabel i orientering – det innebär en tävlingstid på 2.08, för mig. Jag är nöjd om jag kommer under 2.40. Alltså 10min/km. Det blir en genomkörare av rang det – inför Stockholm Marathon.

I torsdags eftermiddag innan intervallerna var jag förbi Norrtälje Sjukhus och spacklade:

Igår var det så dags att färdigmåla dessa två rum:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ett förråd som skulle bli kontor – och ett städutrymme som skulle bli tvättstuga. För att bli klar så fort som möjligt och känna att man kunde ta helg i godan ro, skippade jag rasterna och jobbade så att svetten sprutade:

img_7362
En liten marathon-mustasch blir det!

Jag höll precis på att städa av, när det ”som vanligt” dök upp mer jobb. Ytterligare ett utrymme som skulle fräschas upp. Det var bara att spräcka schemat ännu en gång och sätta igång att spackla. Så mycket för att man försökte bli klar ”lite tidigare”:

Men jag klagar inte. Det är fina jobb som hustomte åt ISS på Norrtälje Sjukhus. Arbete befriar. Det är åtminstone en befrielse att stämpla ut, när kroppen ömmar efter ett ordentligt dagsverke. På något sätt är det en del av glädjen med mitt jobb – man ”känner” att man gjort nytta. Nästan som när man tränat.

Dagens roligaste var dock detta.Körde rally genom kulvertarna. Jag blev 13 år för en stund:

img_7351
Sparkcykel

När jag var yngre jobbade min mormor nattskift på infektionsavdelningen på SÖS. En eller ett par gånger varje år, fick jag följa med henne på jobbet – bara för att få åka sparkcykel. Det var så jäkla roligt minns jag. Vet inte exakt hur gammal jag var – runt 10 kanske? Jag fick själv gå runt med en godispåse och bjuda HIV-, Hepatit- och andra patienter. Många hade säkert inte så långt kvar att leva. Minns det än idag. Men då förstod man inte riktigt…

Kroppen var inte alls så sliten efter löpintervallerna som man kunde tro – så jag passade på att köra lite rullskidor efter jobbet också, av bara farten. Har ju varit inne på det förut – måste försöka byta ut helvila mot kortare träningspass. Det blev 14km på en timme, typ. Som alltid blandad åkstil. På tvåor.

Spontantränar man, kan man ju unna sig några:

img_7376

Och även lite potatis och bearnaise-sås till köttbiten:

img_7377

Något gör jag rätt just nu. I morse vägde jag mig nyvaken innan frukost. Hade svårt att ta in siffrorna:
81,1 kg
15,4 fettprocent

Jag glömde väl i princip dricka vatten igår – men ändå. 81,1 KG!!!!!!!

Fettet rinner av som vatten på en gås. Ska man verkligen behöva sätta riktlinjen mot under 81kg till maran? Hur som helst är det -6kg sen Vasaloppet.

Till frukost vispade jag ihop en klassiker. Detta körde jag stenhårt på, när jag var som vassast för 4-5 år sedan. Omelett med ägg, bacon och tomat.

img_7382

Välbehövligt för löpsteget.

Vilodag idag. Mot Falun om ett par timmar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s