Mindre val

Två mycket intensiva arbetsdagar passerade måndag och tisdag. Små extragrejer som dyker upp hela tiden och spräcker tidsschemat. Lösningen blir att man får skippa rasterna och köra lunchen stående, samt vispa på så fort det bara går med högernäven.

Men lunch och lunch. Tre ägg och en morot går ju ganska fort att stoppa i sig, samtidigt som man följer börsen på mobiltelefonen med den ena handen.

Idag var det åtminstone lite mindre stressigt (då jag redan hade insett att jag inte skulle bli klar med jobbet idag heller) och därför kunde lunchen inmundigas i form av Tex Mex-buffé tillsammans med en gammal CCC1000-adept. Mycket trevligt, som alltid med dessa herrar – som med tiden blivit mer av vänner än adepter. Jag skippade det mesta i form av bröd och spannmål men frossade istället kycklingklubbor och grönsaker.

Återhämtningen har varit bedrövlig efter söndagen. Det måste helt enkelt vara så att bantningen hämmar den. Plus att löpning sliter – naturligtvis. Idag är jag, efter tre dagars vila, fortfarande inte löpbar.

Istället blev det ett kortare ”återhämtningspass” på rullskidorna. Hade varken energi eller motivation att köra så länge.

img_7323

12,12 km på 49.02. Alldeles lagom. Hade inte ens pulsbandet på mig. Icke relevant fakta en sån här dag. Få igång kroppen och bränna lite kcal var målet.

Pollennivåerna gör så det känns som man ska tuppa av, så fort ansträngningsnivån överskrider ”mingel”. Vi får hoppas på en regnig andra halva av maj, samt något liknande under maran. Tycker dock att MSM-pulvret hjälper en hel del. Vissa vårar brukar jag knappt ha energi att komma ur sängen – och så är det inte nu!

img_7320
Blev nästan åksjuk i denna karusell

Efter middagen så hoppade jag upp på Tanita-vågen igen. Det börjar hända saker.

För tio dagar sedan vägde jag 83,7kg (efter 2,5h löpning och mat på Max). Då var det ett kraftigt rekord.
Idag vägde jag exakt 83kg.
25,0 BMI
15,5% kroppsfett

Har alltså tappat 0,8kg på denna korta tid. Ändå är det ingen extrembantning som pågår. Jag märker knappt av det, annat än återhämtningstiden möjligen.

Innan jag gick in i denna period av bantning var målet att komma under 83kg till maran. Nu får nog målsättningen bli att komma under 82! Då börjar det verkligen göra skillnad, även om det inte är någon löparkropp för en kille på 182 cm.

19 mars:
87,4kg
26,4 BMI
19,5% kroppsfett

(OBS. siffrorna ska tas med en nypa salt eftersom vågen inte håller världsklass och jag vägt mig på helt olika tidpunkter av dygnet, både i förhållande till mat och träning)

Det går åt rätt håll för den här gubben..!

Imorgon ska jag försöka skicka på med lite löpning igen. Kortare intervaller..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s