Nytt asfaltsrekord

Fick ställa klockan på 07.00 i morse för att hinna träna innan orienteringstävlingen. Då var jag inte pigg, kan jag lova er allesamman.

Lite vatten, MSM (mot pollen) och kaffe fick det bli innan jag tog bilen ut till tävlingsarenan. Därifrån var planen att löpa en timme i en riktigt och sedan vända – längs riksväg 276.

img_7299

Sedan intervallpasset förra lördagen har formen gått spiktrakt nedåt. Det är inte jättekonstigt om jag summer träningen, sedan dess:

Lördag: Snabbare A3+ intervaller, löpning
Söndag: 2h 25min stiglöpning

Måndag: Jobb
Tisdag: Jobb+90minuter rullskidor
Onsdag: Jobb
Torsdag: Terränglopp 22km + skidsprint
Fredag: Drygt 1h rullskidor i snustempo
Lördag: 2x50min rullskidor
Söndag: 22km asfaltslöpning

Totalt cirka 12,5h träning på nio dagar. Denna kalendervecka; 9h

Med tanke på att hela april, som var en bra träningsmånad, landade på dryga 15h – så är det en riktigt hög träningsvolym för en annan.

Var ju riktigt rapp och pigg i benen när jag sprang intervallerna förra helgen. Sen dödade jag dem totalt under söndagens långpass. Var inte ett dugg fräsch när jag ändå sprang tävlingen i torsdags och sedan dess har de inte hunnit återhämta sig ordentligt inför dagen. Idag fanns nästan ingen spänst alls kvar. Döda ben även vid låg hastighet. Dags för vila.

Förutom att jag bantat så har jag som synes åkt en del rullskidor, vilket sliter mer än vad man tror även på benen. De sista dagarna har jag dock försökt äta lite mer (grill fredag och kebabpizza igår + birr) då jag känt att jag legat riktigt på gränsen.

Vi får se om dagens pass blev ett för mycket, eller om jag klarar mig precis. Lite gambling.

Dagens pass:
22.02km
1.59.05
Medeltempo: 5.25/km
Medelpuls: 78%
Maxpuls: 92%
201 höjdmeter. Kändes riktigt kuperat.

Hade först tänkt bara ”jogga” genom detta pass och således kavat vända efter 1h. Bar få lite asfaltskilometer. Men efter en stund bestämde jag mig för att springa 11km och sedan vända – oavsett tid. Ville få till ett lite längre asfaltspass än sist (20km) och så var det roligt att springa ”över en halvmara”.

I början kunde jag inte springa fortare, för benen var helt döda. 5.37 – 5.41 – 5.50 var tiderna första tre km.

Därefter vaknade jag till en aning och vände på 1.01.30 (5.35/km i snitt). Såklart vaknade tävlingsdjävulen en aning och jag tänkte att jag skulle försöka komma tillbaka till bilen på under 5.30/km i snitt för hela passet. Samtidigt började vaderna (runt hälsenefästet) småkrampa. Det blev ett krig samtidigt som solen började gassa riktigt rejält.

Samtidigt som sträckan minskade, insåg jag att det började bli lite bråttom till tävlingen, där jag skulle vara speaker – så jag började rikta in mig på att komma tillbaka på under 2h.

Avslutade sista 3km på 4.53 -4.58 -5.00. Men då höll jag på att både skita och pissa ner mig själv, så jag kunde inte springa fortare för dagen.

Andra halvan (11km) gick således på 5.11/km i snitt. Inte långt från min planerade marathonfart på 5min/km. Det är jag riktigt nöjd med, med tanke på hur benen kändes.

vett

img_7296
Var inte svinpigg efteråt

Nu är klockan 14.24. Jag har fortfarande inte ätit något idag. Bantning.

Denna lilla mängdvecka till ända. Jag lever. Nu ordentlig vila och en lugnare vecka, träningsmässigt.

Ingen löpnings för än på torsdag, tidigast. Kanske kan bli ett lättare rullskidpass på tisdag eller onsdag – beroende på hur mycket det blir att göra på jobbet och om kroppen behöver en eller två dagars helvila.

Hoppas piggna till lite.

Sen blir det sistasträckan på 10-mila, söndag morgon. 16km. Det blir gott och väl över 2h tävlingstid igen för min del det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s