Scary moment

Nu är inte förkylningen långt borta. Det får bara inte hända…

Kände mig nästan inte bedrövlig alls i benen efter onsdagens asfalts-blot. Mycket inspirerande. Det är klart det ömmar här och var – jag skulle inte våga springa idag med risken att bli skadad. Men det har inte vara några som helst problem att ”genomföra vardagen”, för att tala klarspråk. Något jag var orolig för från första början.

Om jag bara håller mig frisk, så är tanken att jag imorgon kör ett intervallpass med fokus på snabbhet. Hitintills har jag ju bara kört ”syreupptagningsintervaller”. Konditionsträning. Det vill säga: sprungit så sakta som möjligt, med så hög puls som möjligt. Nu känner jag att det är dags för att ta i lite också. Tycker jag tränat upp mig tillräckligt för att palla med det.

Från val till smal-projektet har nu också kommit till nästa nivå. Det vill säga det som verkligen handlar om vikt. Från och med igår kväll så kommer jag mycket mer aktivt tänka på vad jag äter. Det är fem veckor kvar till maran och målsättningen är att lyckas gå ner åtminstone tre kilogram på den tiden. Istället för mat från thai-vagnen (som det blivit sista två veckorna) så blev det kalkon och äpple till lunch:

image

Det kan ju tyckas kontraproduktivt när jag i skrivande stund sitter och dricker folköl. Men en aw är en aw. Inte sant?

Jag kommer hur som helst minimera intaget av pasta, ris, potatis, bröd och så vidare under de fem veckor som återstår. Jag säger minimera – för jag befinner mig inte på den punkten i mitt liv att jag har psyke nog att utesluta det helt. Det samma gäller alkoholintaget. Minimera – men inte utesluta. Jag tänker leva. Och så viktigt är det inte om jag springer maran på 3.20 eller 4.00. Jag är generellt i bedrövlig form oavsett. Även om rund också är en form.

Förutom att jag känner vissa risker för sjukdom så har det varit en riktigt härlig dag! Dagens arbete bestod till stora delar av ett av de moment jag gillar allra mest med mitt yrke. Målning av spegeldörrar:

image

Man kan ju verkligen ifrågasätta vad som är så roligt med det, men jag tycker det är så sjukt roligt och inspirerande. Kanske är det för de blir så fina efteråt? Generellt så älskar jag spegeldörrar.

Inredning- och arkitekturmässigt så är det annars rokoko som tilltalar mig allra mest. Formerna. Kulörerna. Det gör att jag känner mig fullständig. Från Wikipedia:

”Rokoko (franska rococo, efter rocaille, ’oregelbunden klippformation’) är en stil inom konsten som hade sin glansperiod i Europa under mitten av 1700-talet[1]

Vad gäller arbete och tillvaron så har det verkligen börjat hända saker hos mitt inre. Draken börjar vakna till liv. Igår kväll satt jag och tittade på gamla filmklipp på Steve Prefontaine på Youtube. Det enda jag ville var att bo i en husvagn, inte jobba och träna satan.

Kroppen är inte riktigt där ännu att den pallar det. Men det kommer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s