Trappar upp

Efter att ha ruskat av mig Oslo-resan med två nätters ordentlig sömn var det dags att kicka igång träningen igen i tisdags efter två dagars vila. Standard.

Innan jag kickade igång bygget på Södermalm hade Julius Hefte kontaktat mig för att stanna och titta på ett utvändigt jobb och lunch i Hägernäs. -Om vi löper intervaller, sa jag. Han var inte särskilt svårövertalad. Gjort kometkarriär i skidspåret den gubben – och det grämer mig att han slog mig både på Vasaloppet och Orsa Grönklitt Ski Marathon i vinter. Jag var nu ute efter revansch.

Vi värmde upp med 1km lugn jogg. Därefter var det 3-1-1 km med två minuter joggvila. Nästan uteslutande asfalt. Gammal var tyvärr äldst även denna gång.

Strålande solsken och kortaste löparshortsen. Tyckte jag kände av pollen. Hatar våren på så viss. Har alltid svårt med träningen under vår och försommar av denna anledning. Måste ta mig till ett apotek och få tag i lite piller av ett eller annat slag, fortast möjligt, så man slipper hoppas på regnväder. Tips mottages gärna!

Data:
Tid: 26.11
Medelpuls hela passet (inkl. vila): 89% (glimrande)
Maxpuls: 96% (glimrande)
Medeltempo:
3km – 4.21/km
1km – 4.12
1km – 4.06

Lite snabbare än tidigare, förutom 3km-intervallen som innehöll en stigning på 37höjdmeter, vilket är lite för mycket för ett från val till smal-projekt. Var ändå i nivå med tidigare prestationer.

Efter passet visade Julius upp sitt imponerande gym (OBS. tränade absolut inte) – och detta kommer vi nog göra om, skulle jag tro.

På eftermiddagen var det uppstart av nästa bygge hos Jonas Halai och Julia Hadmark på Södermalm i Stockholm. Mycket att göra. Mycket.

Ingen träning igår – så det blev en långpanna på jobbet. Jonas är med och bidrar även han, ska ni veta. Svågern Espen Weltzien ville inte vara sämre – utan dök upp framåt kvällsskiftet och skruvade lite beslag i välgörande ändamål.

I morse tog jag emot elektrikern vid 07.30 och som att inte klockslaget var chockerande nog så stack jag efter bara en vilodag ut på ett långpass under förmiddagen. 1h 55min blev det, varav 80 minuter upp ned i Hammarbybacken.

hammarby
Totalt ca 14km och snittpuls 66%. Backlöpning behöver jag verkligen för att bygga styrka i helt obefintlig benmuskulatur. Allra värst kändes det i sätesmuskeln. Brände gott resten av arbetsdagen, som inte kom till sin ända förrän klockan slagit 20.15. Mer av denna vara kommer att planeras in framöver.

image
Riktigt nöjd med utsikt över Bajenland. Klädseln var kylig i nordanvinden.

Sju av 25 löppass inför Stockholm Marathon är nu genomförda enligt plan. Nästa blir på söndag. Roslagsbroloppet, 8km grus och asfalt. Mest asfalt.

Har vi riktigt flyt kanske det kommer genomföras rullskidåkning innan det. Men det kan vara att hoppas på för mycket..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s