Tillbaka på rätt sida gränsen

Hemma på Grind Boulevard. 761 62, Norrtälje.

Det var en riktigt rolig men tuff vecka i Norge. Mycket jobb och viss träning. Minimalt med fritid. Därav dåligt bloggande. Precis som vanligt med andra ord.

Fick ju till ordentligt fina backintervaller i onsdags efter två dagar vila. Efter ytterligare två dagar vila (så utvilad man nu blir genom att jobba heltid+moms), så var vi uppe långt före 8 i lördags morse – jag och Espen. Det var nämligen långpass som stod på schemat, innan jobbet.

Efter en kortare biltur parkerade vi uppe vid Sognsvann och lunkade iväg på delar av banan på Ivar Formos Minneslöp. Se Wikipedia – så förstår ni varför han hyllas med ett minneslöp.

Jag kände mig helt OK i kroppen, men någon löpare blir jag nog aldrig. Det är dock otroligt befriande att köra långpass med norrmän – då de har en helt annan syn på intensiteten under dessa. I Sverige tenderar dessa pass generellt att hamna i ”gubbtempo”, det vill säga A2 (träningszoner med D. Richardsson). I Norge kan till och med jag springa tillsammans med killar på sub 70kg.

langtur

Se höjdprofilen. Passet började med en ganska kraftig stigning och utsikt över Holmenkollen. Historiska miljöer. Vårkänslorna i staden byttes mot decimetertjockt snötäcke och stora delar av passet pulsade vi runt i snön. Man förstår att Norge kan leverera skidåkare på löpande band. Ett Grönklitt i Täby Kyrkby. År in och år ut. Fast mer kuperat.

Data:
Snittpuls 67% (perfekt)
373 höjdmeter
7.37min/km i medeltempo

Sista nio minuterna tackade jag för kaffet och lämnade Espen där hän (han tränade alla dagar jag var hos honom). Ville passa på att skrämma upp pulsen lite, när jag ändå var svettig.

Data:
Snittpuls 83%
Maxpuls 90%
4.12min/km i medeltempo (negativ höjdskillnad om 46m)

Därefter blev det jobb till 18.30. Härlig lördag, inte sant? Höjdpunkten inträffade dock efteråt, då jag och Espen blev inbjudna till middag hemma hos Eystein (Weltzien) och Wenche (Hultgreen) på Horniveien – där jag bodde under min sejour i Oslo 2007/2008.

image
Huset målade jag och Espen Weltzien i samband med Skarvrennet 2009.

Det serverades gryta på renkött och till det fick Espen både öl, vin och cognac till kaffet. Världsklass. För egen del blev det vatten med bubblor i eftersom jag körde bil. Litet gjorde det, med tanke på vad som komma skulle.

Hur som helst är det alltid mäktigt att umgås med gamla idrottshjältar. Höra historier från svunna tider och gamla resultat. Vi förärades till råga på allt med sällskap av Anne Edith Corneliussen (2.40 på marathon och under 9.30 på 3000m). Landslagsmeriter och medaljer i orientering på samtliga.

norge

Från en sådan trevlig middag är steget aldrig särskilt långt till dans. Således blev det också denna gång, efter en behövlig dusch och ombyte till gå bort-kläder:

Söndagen innebar en kortare stunds arbete och avetablering på bygget, innan det bar av hemåt i form av en mardrömsliknande bilresa på närmare 60 mil. Ni förstår säkert.

Totalt två träningspass den gångna kalenderveckan. MEN, tre pass på sju dagar. Söndag-lördag. Det tar sig. Dagens solsken lockar en till rullskidåkning – och det ska nog inte mycket till nu innan jag faktiskt plockar fram dessa!

Idag var det jobb på Norrtälje Sjukhus och imorgon väntar uppstart av ett större bygge på Södermalm i Stockholm.

Först ska jag försöka dunka lite intervaller imorgon förmiddag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s