Rullskidåkning när det är som bäst

Har ända sedan barnsben haft en vision om att arrangera en rullskidtävling. Nu är det dags att göra slag i saken. Hintade en aning om det i förra blogginlägget, men nu är det mer eller mindre spikat. Därför vill jag passa på att göra lite reklam för:

RULLSKIDSGALEJET 2016:

Datum: Lördag 11 juni
Var:
Samling och målgång i Norrtälje. Gemensam bussresa med SL till starten på Barnens Ö (Väddö).
Längd:
45km (varav första sex km går som uppvärmning/mastervarv).
Bergspris: Sista kilometern går uppför och här kommer dagens ”klättermus” att koras
Rullmotstånd: Tvåor

Rullskidgalejet

Exakta detaljer är inte helt spikade, men förhoppningen är:
Målgång:
Vid Bergstugan (centrala Norrtälje) där After ski med live-band kommer hållas i direkt anslutning till målet.
Dusch och ombyte: I anläggning nära målet.
Middag: Buffé på Bergstugan. Prisutdelning kommer ske i samband med middagen. Femkamp, tipspromenad eller liknande kan förekomma. Förslag mottages gärna.
Vidare festligheter: På någon av Norrtäljes krogar. Löptävlingen Jättelångt kör samma datum, med målgång i Norrtälje, och förhoppningsvis kan vi hitta på något roligt ihop.
Övernattning: Ordnas för långväga och icke körbara deltagare.
Söndag: Lättare gemensam träning för intresserade.

Delar av banan är samma som de vägar jag, Adam och Petter åkte i höstas. Mitt första långpass på flera år. Här startade Vasaloppsträningen på allvar:

IMG_4146IMG_4149IMG_4159

Generellt används vägnätet i området frekvent av kommunens rullskidåkare. Själv vet jag inte hur många mil det blivit på dessa vägar sedan jag började åka rullskidor som liten grabb. Över tusen skulle jag tippa på. Nu för tiden är det väl Fantomen och Ronny som sliter mest på asfalten.

robro

Banan går alltså i Roslagens famn, till största del i Roslagsbro socken (där jag är född och uppvuxen). Små, vackra och nästan bilfria landsvägar som slingrar sig fram i lantlig miljö. Bland annat passerar banan Roslagsbros hembygdsgård ”Labacken”, där det arrangeras välbesökta midsommarfiranden varje år. Det är en annan idrott än att harva runt på cykelbanor. Har ibland svårt att förstå hur Stockholms skidåkare håller uppe motivationen under sommarhalvåret.

Roslagsbro IF vill bjuda in till en härlig rullskidupplevelse följt av lite galej. Framförallt är det väl skidåkare från Stockholm och Uppland vi hoppas dyker upp. Mer långväga gäster får guldstjärna i kanten.

Allt fokus kommer inte ligga på det sportsliga planet detta året, utan vi vill testa upplägget och dessutom hoppas vi att många vill ta chansen att lära känna varandra, utbyta erfarenheter, hitta nya vänner eller konkurrenter och ha en trevlig dag och kväll med andra skidåkare! Alla är välkomna, motionärer och elitåkare. Vill man inte åka loppet, måste man inte göra det. Undertecknad kommer förmodligen inte hinna med att åka.

Hur som helst, blir det ett bra avstamp för barmarkssäsongen!

Mer exakt information kommer att komma, så småningom. Men om du tycker det låter intressant – så boka in datumet!

Jag blir bara mer och mer förkyld. Ingen träning i sikte..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s