En sämre vecka

Löpte ju ett pass i söndags förra veckan, om än motvilligt. Kroppen ville inte träna. Ett tydligt tecken. Kände redan i början av veckan att det var svårt (för att inte säga omöjligt) att komma upp ur sängen. Ännu ett tydligt tecken. Klarade hjälpligt av att jobba mån-onsdag:

 

Men därefter har det varit nattsvart med frossa, huvudvärk, snorig näsa och halsont. Därav radiotystnaden på bloggen. Finns ju en mängd ämnen med bloggvärde i tillägg till genomförd träning. Ni får ursäkta, jag ska försöka blogga även i de mörkaste av perioder:

mycket-sjuk-1282850298_195740168

På ett sätt är det skönt att förkylningen äntligen brutit ut. Blev ju sjuk efter min födelsedagsfest 20:e december. Åkte sedan halvkrasslig till Norge på träningsläger i mellandagarna och därefter känns det inte som att kroppen återhämtat sig fullt ut på hela vintern.

Det har varit en ständig balansgång energimässigt för att inte insjukna i en djungel av tävling, träning, tävlingsarrangemang, målning, tekniklektioner och styrelseuppdrag.

Klarade av det hjälpligt och behövde inte ställa in någon tävling (men något enstaka pass) under säsongen, även om kroppen knappast kom upp till någon form av nivå av överskottsenergi. Det skulle jag ju få till framåt Vasaloppet var tanken, men fuckade ju upp de planerna rejält genom att ”valla bort mig” dagarna innan.

Nu vill jag bara få detta överstökat, så man kan vända blad och blicka fram mot en ordentlig uppstart av marathon-träningen. Ställde mig på Tanita-vågen precis (nyäten):

87,4kg
26,4 BMI
19,5% kroppsfett

Både gått upp i vikt (2kg) och i fettprocent (2%) sedan invägningen i januari. Den gången var jag nytränad, så går kanske inte att jämföra rakt av, men ändå. Perfekt utgångsläge för maran. Inte. En gång val, alltid val.. ?

Planen var ett tvåtimmars löppass i obanad terräng i helgen, men nu blir det inte så av förklarliga anledningar. Det närmsta jag kommit idrottande den senaste veckan:

1. Köpt fyra par nya skidor. Två par Fischer Carbon Lite (202cm), ett par Fischer Speedmax (207cm) och ett par Rossignol XIUM (208cm). Alla av varierande hårdhet. Allt från 75kg och uppåt. Ska bli intressant att testa dessa mot mina gamla Fischer-spjut från 2006 som jag åkt på i vinter. Kanske blir det grisen i säcken..?


2. Anmält mig till Vasaloppet. Som så kallad lojal löpare fick jag möjlighet redan förra helgen. Tack och lov för det nya anmälningssystemet. Med tanke på att jag genomfört elva raka lopp, arrangerat seedningslopp (som tävlingsledare) tre år i rad och dessutom är tränare för diverse Vasaloppsgrupper, kan jag faktiskt tycka jag är ganska lojal!

lojal

3. Druckit öl med två härligt törstiga skidåkare.

12326va16 2016-03-06 13-38-51.JPG

10155507_10156658999720704_4175961143330005999_n.jpg
Klubbkompisarna Petter och Robin

4. Börjat planera för en inofficiell rullskidtävling med tillhörande ”after ski”. Start på Barnens Ö (Väddö) och målgång i Norrtälje. Förmodat datum 11/6. Håll utkik.

5. Tittat på ”Birken” på TV. Bröderna Psyk levererade såklart.

Elva veckor kvar till Stockholm Marathon. Usch…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s