Inför Marcialonga

Dagen har varit stressig. Började med att tvätta kläder simultant med skidvallning. Mina egna och andras. Totalt fyra par. Jag vallar bara upp ett par till mig själv denna gång. Någon måtta får det vara. Fortfarande mer val än smal. Det blev mina Fischer RSC Warm, som jag köpte 2006. Tävlingsvallade och färdigrillade. Hela paketet klart. Det hade jag aldrig gjort hemma, om jag var i fullgott slag. Jag snålvallar också som regel med pulvret, förutom på Vasaloppet. Det får räcka att pulvervalla de ytor som är mest utsatta för kroppstyngden. Det blir jävla dyrt annars. Om inget oförutsett händer kommer jag köra utan fästvalla och kör på det som ligger nu. Skönt att slippa valla-stressen på plats. Jag misstänker ändå att jag kommer få hjälpa till med vallning av fästvalla för vissa av mina rese-kamrater.

image

Kalendern visar Karl-dagen. En lite speciell dag. Min gammelfarfar hette Karl. Både min farfar, jag och farsan har därför Karl som mellannamn på ett eller annat sätt. Alla har varit målare. Det hela firades med fika hos farmor och farfar. Vi får se om det var sista gången tillsammans – farfar fyller 95 år i år och blir inte yngre. Otroligt vad han hunnit uppleva genom åren och hur samhället förändrats. Allt från att ligga i beredskap under andra världskriget till månlandningen och datorns inverkan. Farmor är bara ett par år yngre, men de bor alltjämt hemma i samma hus som de alltid bott! Vackert!

Det bar sedan av mot Rudan för en privatlektion på snö. Jag blev glatt överraskad av att ”klienten” var målare han med! Men mest glad blev jag över hur otroligt fina spår de hade att erbjuda trots blidvädret. Hoppas det håller tills det fryser på igen!

image

Det blev således 1h snustempo-åkning idag igen. Kroppen är fortfarande helt körd. Det värker överallt och det ömmar till och med lite i axeln. Antingen är jag så otränad att jag fortfarande är sliten från tävlingen i söndags, eller så är jag så otränad att jag får ny träningsvärk av dessa snustempo-pass istället för att bli uppmjukad. Men det är klart – snustempo är också träning?

Nu har jag i alla fall ytterligare två dagar på mig att läka ihop inför Marcialonga, som kommer bli ett rent helvete för min del. Jag är absolut inte genomtränad nog för en tävling på 70km. Resultaten på de två race jag kört (8,5 + 30km) har varit över förväntan bra – men nu är det något helt annat. Det är riktigt svårt att veta vilket tempo jag står pall för. Förhoppningsvis ska jag väl ha tagit ett litet kliv sedan sist!

Väskan är packad, skidorna vallade och hörntänderna vässade. Jag kommer sälja mig dyrt.

För första gången i vinter har jag en tydlig målsättning: Topp 929

De andra racen i vinter har jag bara genomfört för träningens skull. Nu är det lite mer allvar. Jag vill slå min placering från 2014 (enda gången jag åkt loppet) och därmed slå nytt personbästa.

Oavsett hur det går, så kommer det vara en väldigt välbehövlig genomkörare för mig inför Vasaloppet, som trots allt är säsongens huvudmål. Känn er välkomna att tippa på resultatet!

Festen efter loppet är också något som jag vet står högt i kurs för vissa i sällskapet. Jag tänker för ovanlighetens skull vara så pass politiskt korrekt, att jag inte nämner några namn. Men vi ses på Norge-baren! 😉

Fyra andra gubbar från Roslagsbro Butchers kommer åka upp och köra Harsa Ski Marathon på lördag. Norrbil går in och sponsrar med ”team-bil”. Fantastiskt!

image

I egenhet av ordföranderoll i skidsektionen vill jag framföra ett stort tack, från oss alla!

Förmodligen blir det inget mer bloggande innan loppet. Taxin går mot Arlanda vid 05.15 imorgon bitti.

Nu kör vi…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s