Kejsarens nya kläder

Ett annat av mina ”små projekt” har under hösten varit att designa en ny tävlingsdräkt till Roslagsbro IF. Tidigare har det bara varit jag, Jonas och Fantomen som kört med enhetlig uniform. Det var en dräkt från Björn Daehlie som vi köpte 2011:

171718_10150404389300704_3251893_o.jpg
Jag, Jonas Henningsson och Kristian Tufvesson, IK Rex (grön)

Det var dags för uppdatering!

Vartefter vi körde igång med tisdagsträningarna i höstas (Norrtälje XC), ökade antalet i skidsektionen efter diverse värvningskampanjer och beställningen fick skjutas fram ett antal gången, innan den slutgiltiga ordern lades strax innan jul. Vi blev lovade leverans vecka fem, men redan i dag kom de på posten. Ett stort tack till Trimtex för bra service. Framförallt Joakim Engström, fd. Mora-åkaren, som bollat idéer och färgprover med mig.

Trimtex levererar också kläderna till CCC1000. Vi har alltid en temakväll med dem på Stockholm Stadion och åker rullskidor, under hösten. I höstas var Daniel Richardsson med och visade hur det ska gå till att staka (Trimtex är sponsor till Team Exspirit)

Personligen har jag använt mig av Trimtex träningskläder (framförallt överdrag och vindjackor) ända sedan juniortiden. Ja, egentligen kör jag väl fortfarande med samma uppsättning (haha). Den allra största anledningen till det, var att min kompis Pär L. Olofsson (eldsjäl i Rehns BK, Bollnäs) jobbade där och kunde skramla fram produkter till ett vettigt pris. Har man aldrig haft någon sponsring, får man gripa efter alla halmstrån för att hålla kostnaderna nere. Sen är jag generellt jävligt snål av mig också. Nu mera är Pär ”Sverige-ansvarig” på One Way.

Trimtex har också sitt svenska huvudkontor i Sandviken, där jag hängde mycket ett tag under ”junior-åren” när jag hade många kompisar som gick på orienterings-gymnasiet på samma ort (Mood, Petter Eriksson, Anton Tynong, Anton Lif, John Fredriksson, Vångell och Victor Silvemark för att bara nämna några). Konstsnön i Högbo lockade naturligtvis oerhört under snöfattiga vintrar hemma. Trots att man inte var någon större stjärna (milt sagt) så var jag fruktansvärt dedikerad till träningen, under denna period. JSM 2007 (H20) i Häverödal åkte jag 15km klassiskt med intervallstart. Resultatet talar väl lite om hur mycket stjärna jag var. 59:e plats av 68:a startande. Självklart körde jag ovallat (något jag var ensam om).

Min största merit under denna tid, var väl egentligen att jag slog Bjärven (den ödmjuke Björn Ljunggren, tränare på OL-Gym.) över 7,5km klassisk stil i Högbo Bruk, med några sekunder. Oklart exakt vilket år (2006 eller 2007). Det var egentligen ett ”klubbmästerskap” för eleverna på orienteringsgymnasiet, men jag fick delta utom tävlan. Utan att skoja, var detta faktiskt ett idrottsögonblick som betytt mycket för mig. Lite av en vändpunkt. Jag kände att det ändå ”fanns något där”, som var värt att kämpa för. Gjorde det värt att träna.

Att jag umgicks så pass mycket med dessa människor under denna tid, räddade trots allt kvar mig i idrottens värld. Det fanns inte många andra som var intresserade av konditionsidrott hemma på Bygg-programmet i Norrtälje (eller i staden generellt) under denna tid. De flesta la av med fotbollen och hockeyn, började kröka på allvar, struntade lite i skolan och satt uppe om nätterna. Jag är glad att jag fortsatte.

Säsongen efter, 2008, blev jag 149:a på Vasaloppet. Det var en utvecklingskurva utan dess like.

Mycket nostalgi. Kläderna då? Fantomen var här precis och hämtade sin uppsättning. Jag tycker det blev riktigt schysst. Såhär kommer ”Roslagsbro Butchers” se ut framöver (jag tror vi blev 19st som beställde dräkt):

Känns gott att få värma upp den på Marcialonga till helgen. Eller…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s