En skidåkare föds på sommaren

Så lyder det gamla ordspråket. Träna hårt hela sommaren. Mata timmar. Spjälka sig själv. Bli stark.

Såhär såg det ut i somras för egen del:

Inte många träningstimmar där inte. Lite för sent född då, kan man väl kanske säga.

Axeln ordnade upp sig framåt sensommaren, efter att den sista operationen genomfördes i slutet på mars. En bit av nyckelbenet sågades av och den kroniska värken försvann.

Startskottet för den egna träningen skedde simultant med tränaruppdraget i CCC1000, som drog igång i slutet av september. I samma veva var Adam Steen i Norrtälje och målade med mig. Att träna underlättas alltid av att umgås med träningsvilligt folk. Detta var också tidpunkten då vi kom igång med Norrtälje XC’s gemensamma tisdagsträningar. En vändpunkt i tillvaron. Äntligen. Tackar samtliga inblandade.

Sedan dess har resan gått en aning fortare än vad jag trott på förhand. Tydligt att ordentligt kroppsarbete bibehåller viss nivå. Om än inte konditionsmässigt – i form av VO2.

Jag vill tacka för alla gratulationer och glada meddelanden jag fått efter gårdagens race i Knutby. Det är inspirerande!

jonas

Men jag kommer inte nöja mig här och förhoppningsvis finns det en del att ta av, redan fram mot Vasaloppet om sex veckor. Idag är det inte roligt att heta David. Värst är muskulaturen ”mellan” revbenen i ryggen. Kan knappt andas. Än värre lär det bli imorgon.

Var på Täby Konstsnöspår i morse och hade en tekniklektion med den gamla elitorienteraren Ola Mårtensson, som förra säsongen var deltagare i CCC1000:

image
Tyckte Ola berättade om ett rekord på 1.16 på halv-maran. Det inger respekt.

Att jag träffade Ola Warrén och Claes Steimert, behöver väl knappast nämnas. En känsla av déjà vu. De är närmast inventarier på spåret.

image
Claes besitter stor potential.
image
Ola påstod han var oberörd av gårdagen. Grattis, säger jag!

Jag tror jag talar för hela Roslagsbro IF och skid-Sverige i stort när jag säger att vi saknar Jonas Henningsson i skidspåren:

drago.jpg

Det finns tävlingar som är viktigare än skidtävlingar. Tävlingen att hålla sig vid liv till exempel. Här kan vi alla kora Jonas till segrare.

Du är mer än välkommen i projektet, mannen! Vi saknar dig!

4 reaktioner på ”En skidåkare föds på sommaren

 1. Kalle

  Grymt bra race i helgen man, imponerande med tanke på din bakgrund! Håll i träningen nu så blir det sub 2.15 på maran i sommar också 😉
  (Btw, var en stressfraktur i underbenet visade det sig på röntgen – när jag tvingades avbryta vårt långpass sist…kör lite alternativ träning nu och hoppas komma igång med löpningen igen inom kort)
  Ha det fint, hörs framöver!
  /K

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s