Papperslös

Arla morgonstund i morse. Kroppen förstod inte riktigt vad som hände. Stod på skidor redan 07.50 vid Täby Konstsnöspår. Det var rejält kallt. -12 grader och jag frös en liten stund i början. Men med Lillsports pjäxöverdrag och overstrap-handskar är det näst intill omöjligt att frysa på allvar om händer och tår. Resten värms alltid upp.

Åkte några varv, innan jag av en slump träffade på killarna jag hade tekniklektion med i söndags.

Sedan togs några foton till en artikel om längdskidåkning, som jag medverkat i via Nyhetsbyrån TT. Vi får se vart den dyker upp så småningom!

Forsatte således åka men efter cirka en timme började jag bli trött, och undrade lite vad jag höll på med. Hade inte ätit någon frukost och inte druckit något heller, sedan jag vaknade. En stor lössnus var den näring kroppen fick mellan uppvaknandet och träningspasset.

Som en skänk från ovan dök Johan från ”Suits”, nej, jag menade CCC1000, upp:

image

Han hade gått upp klockan 4 i morse och jobbat han, för att hinna ut och åka skidor. Aldrig får man vara riktigt värst. Vi nötte på i lagom distansfart och jag försökte så gott jag kunde bjuda på några små tips och råd rörande staktekniken, med goda resultat. Tiden gick därför ganska fort. Sista varvet fick vi dessutom sällskap av Bella, också CCC1000. Näst intill omöjligt att befinna sig i ett skidspår i Stockholmstrakten utan att träffa på någon från detta gäng. Oavsett tid på dygnet. På gott och ont 😉

Fick några ord med Ola Warrén, Tureberg och tror mig skymtat Claes Steimert, Stockholm RK. Båda deltagare på Roslagsloppet – och det inger respekt.

Skramlade ihop 1h 50min. Kanonbra. Nu bara ett tvåtimmarspass imorgon kvar av detta lilla ”mängdblock”.

So far, so good. Det var sen helvetet brakade  loss. Skulle egentligen vara 10.30 på Södermalm och måla. Men ett stort moln av problem hopade sig på himlen under gårdagskvällen…

Nästa vecka ska jag på Marcialonga. Flyga till München (Tyskland) för att bila genom Österrike ner till Italien. Jag har i nuläget ett trasigt körkort sedan några år (två delar ihoptejpade) som dessutom är förlustanmält 2013 (trodde jag tappat bort det) och ett pass som passerat utgångsdatum. Har alltså inget ID-kort.

Förra året när vi var på samma resa, trodde jag att jag hade pass. Men några månader senare när jag tittade på passet, visade det sig att det gått ut långt innan jag ens var i Italien. Gick bra den gången. Den fria rörligheten. Nu är det dock mera oklart, hur allt kommer fungera. Likväl är man skyldig att ha ett ID-kort med sig. Jag tillägger dock att jag är stark förespråkare av tuffare gränskontroller och ett svenskt utträde ur EU. 

Jag svängde först förbi passkontoret i Täby och fick bekräftat att jag inte kunde använda körkortet. Tuffade vidare mot Trafikverkets förarprovskontor i Sollentuna. Väl där insåg jag att de inte hade någon fotoautomat. Letade vidare och hittade närmsta kontor med detta i Stockholm City. In där och böka. Kommer alltså ha Craft-underställströja på mitt nya körkort. Perfekt.

Fick ringa Transportstyrelsen för att skynda på betalningen och tillverkningen av körkortet. Tyvärr tråkiga besked – jag kan inte på något vis hämta ut mitt nya körkort utan ID-kort. Alltså utan pass, inget körkort. Utan körkort inget pass.

Notera att klockan nu blivit runt 12.30 – jag hade skidat två timmar och inte ätit eller druckit på hela dagen.

VAD I HELVETE!

Nu måste jag alltså ta med min syster (måste vara en släkting) till passkontoret imorgon bitti för att ansöka om pass. Då är det alltså åtta dagar till avfärd och väntetiden är ca fem arbetsdagar. Tillfälligt pass kan jag inte heller ansöka om på Arlanda om jag inte har en släkting med mig.

Det känns skönt att man är ute i god tid. Allt för spänningen…

Efter mycket om och men har jag fått i mig två mål med thai-mat och avreagerat mig med målarpenseln.

Nya tag…

Trycker lite extra för Knutbys 3-mil på söndag. Sista ord. anmälan ikväll. Be there, or be queer.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s