Där satt den (remix)

Ja, dålig kände jag mig innan. Småont här och var. Trött.

Men ta mig fan, om jag inte vaknade till när jag kom ut i höstrusket. Först 20 minuter uppvärmning med led 1-Ronny från Grind Boulevard upp till Campus Roslagen där vi mötte upp de andra. Jag kände ganska snabbt att jag kände mig piggare, än vad jag trodde.

Hade handskar på mig, för första gången i år. Men väderomslaget var tydligt, och det kändes onödigt. Körde intervallerna i enbart underställströja, med uppkavlade ärmar. Blir det vinter i år? Månne, månne..

Jag höll mig till planen hyfsat. Låg i rygg på Ronny (som körde med treor), i princip de första fyra intervallerna. Ville ta det lite ”lugnt” idag. Saknar överskott. Sista intervallen skickade jag på det jag hade för dagen. Det slutade med tangerat säsongsrekord i maxpuls. 196 slag/minut. 95% av max. Det högsta jag noterat på skidor i år, och det är faktiskt bara vid ett fåtal tillfällen, som jag noterat högre vid skidåkning någonsin.

Toppnoteringen vid stakning är 206, när jag försökte följa Håkan Löfström och Robin Bryntesson över sjön på Hornbergsloppet 2011. Då var jag riktigt totalt jävla tvärstum. Ett av de bästa skidloppen jag någonsin åkt. Det var länge sen. Riktigt länge sen. Levernet har varit ett annat, de sista tre åren. På den tiden tränade jag mer på en vecka – än vad jag gjort på tre år… Men kul har det varit. Oftast. Stundtals. Levernet har iaf varit ett annat.

image

Nu har jag precis ätit fryst pizza från Coop Nära. Dricker folköl. Snusar lössnus. Slappnar av. Och njuter.

Imorgon stundar en stressig dag. Jag måste tvätta. Något jag inte gjort på.. säkert två månader. Jag har noll par rena kalsonger. Jag måste jobba. Jag måste städa ur bilen (inget litet projekt). Jag måste ta mig till Skidsport Bromma. Jag måste valla alla mina skidpar. Som fortfarande har vallan från Vasaloppet 2015, inkl. att klistret runnit över hela bakändorna (inte varit skyddsparaffinerade över sommaren). Detta säger lite om hur pass på dekis jag varit de sista åren. Får man någonsin liv i dem igen? Slipa om? Jag ska dessutom ha en vallakurs på samma ställe (Skidsport), kl 18.30. Jag ska sedan frivilligt ta mig till Tierp, där jag ska sova hos Leif Eklund, innan jag fortsätter vidare mot Storhogna på torsdag morgon.

Det är nämligen dags för skidpremiär. Helgläger med CCC1000 och vintruten Erik Wickström.

Spännande!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s